problem z zamocowaniem szerokiego zderzaka

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
M4YST3R
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

problem z zamocowaniem szerokiego zderzaka

Post autor: M4YST3R » śr lut 17, 2010 21:16

Witam, wiec tak:

chcialem zmienic zderzak, bo byl troche polamany, jeszcze od poprzedniego wlasciciela ktory przywalil w jakis slupek.

kupilem cos takiego (u mnie w miescie) : http://allegro.pl/item927041186_vw_golf ... r_gti.html ale sprzedawca twierdzil, ze jest on pod szerokie wzmocnienie.

odkrecilem stary zderzak od belki (4 sruby) i gdy chcialem zalozyc nowy okazalo sie, ze ten nowy nie ma tych wypustow gdzie przykreca sie go do belki (te 4 sruby) i w gruncie rzeczy zderzak trzyma sie na samych slizgach blotnika.

pytanie mam takie, czy poprostu w tych zderzakach trzeba cos wykombinowac zeby je przykrecic - np dwoma srubami pod tablica rejestracyjna i podlozyc cos miedzy belke z zderzak (cos na wzor tych wypustow oryginalnych) czy zderzak jednak jest pod waskie wzmocnienie?

[img]http://i212.photobucket.com/albums/cc135/M4YST3R/sigm4yst3r.gif[/img]

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » śr lut 17, 2010 21:27

M4YST3R, Przypasuj zderzak,wkręty pod tablicą,dodatkowe przy kierunkach,w lukę między zderzak a belkę siknij troszkę pianki.Atom nie ruszy :bigok:
A z zewnątrz full oryginał.

Awatar użytkownika
Xabingo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Xabingo » śr lut 17, 2010 21:30

M4YST3R, wymień ten zderzak na taki co pasuje pod szerokie wzmocnienie.

MK2 ukończone w 95%
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Obrazek

Awatar użytkownika
M4YST3R
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: M4YST3R » śr lut 17, 2010 21:46

Xabingo pisze:M4YST3R, wymień ten zderzak na taki co pasuje pod szerokie wzmocnienie.
tylko rzekomo jest pod szerokie wzmocnienie, niby nie ma problemy z wlozeniem tylko nie ma go jak przykrecic do belki przez brak tych wypustow. a miedzy belka jest przestrzni z 5 cm gzdies
bongo pisze:M4YST3R, Przypasuj zderzak,wkręty pod tablicą,dodatkowe przy kierunkach,w lukę między zderzak a belkę siknij troszkę pianki.Atom nie ruszy :bigok:
A z zewnątrz full oryginał.
wlasnie tak tez kombinowalem, tylko po tym jak znalazlem taki na allegro to mam watpliwosci czy napewno jest pod moje wzmocnienie (kupowany w pol-carze btw)
nie mialem stycznosci ze zderzakami / wzmocnieniami w mk2 wczesniej i nie wiem teraz co z tym zrobic. chyba wyjdzie na to, ze kupie komplet z belka i tyle a ten niech lezy. nie przyjma go pewnie, bo 4 dziury pod tablice sa w nim juz :|

[ Dodano: 17 Lut 2010 22:59 ]
jeszcze jakies wskazowki? bo jutro sie za to biore jak tylko wstane, przetrzepalem wszystkie tematy z szukajki i nic o moim problemie :|

[img]http://i212.photobucket.com/albums/cc135/M4YST3R/sigm4yst3r.gif[/img]

Awatar użytkownika
Xabingo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Xabingo » czw lut 18, 2010 19:51

M4YST3R pisze:a ten niech lezy
Oddaj go do sklepu, muszą przyjąć, jeśli nie jest nigdzie naruszony i tak jak mówisz kup od razu zderzak z szerokim wzmocnieniem. Jak chcesz to na PW pokażę Ci zderzak który jest solidnym zamiennikiem i mam też namiar na przedni ORYGINAŁ w fajnym stanie z belką.

MK2 ukończone w 95%
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”