Fabryczny tłumik - który jest najcichszy ??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Wojtek
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Fabryczny tłumik - który jest najcichszy ??

Post autor: Wojtek » wt lut 16, 2010 20:13

Witam

przeszukałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, a mianowicie:

który z fabrycznie montowanych w mk3 tłumików jest najcichszy ?? Zmęczyło mnie już to, że mając totalnie wygłuszone auto cały czas buczy mi wydech. Wizualnie najładniejsza dwururka z tdi, ale czy najcichsza ?

drugie pytanie, co lepsze - nowy zamiennik, czy uzywany oryginał? Ogólnie wolę oryginały ale w tym wypadku chyba nowy zamiennik lepiej się sprawdzi niż minimum 13 letni przepalony tłumik ??

//ps. wiem, że to nie do końca pytanie do tego działu, ale ten wydał mi się najodpowiedniejszym

Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt lut 16, 2010 20:55

używka odpada kompletnie. A teraz zależy ile kasy chcesz wydać, cenniki znajdziesz w necie. Najtańsze i niezłe tłumiki robi Polmostrów, Asmet droższe, Bosal jeszcze droższe. Ja używam tych najtańzcych które fakt sa trochę za lekkie z cienkiej blachy ale po paru miesiącach jeżdżenia nic złego z nich już nie słyszę, jak się trochę sadzy w nich zrobi. AS dwururka czy nie w kwestii głośności niema znaczenia, dwururki sa dedykowane do konkretnych silnkiów nop Gti czy tdi, co nie znaczy że nie mozna ich założyć do AAM jesli średnica spasują

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”