rurka obok wlewu oleju??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

tomgrzech
Nowicjusz
Nowicjusz

rurka obok wlewu oleju??

Post autor: tomgrzech » wt lut 09, 2010 14:32

Serdecznie witam forumowiczów. Kupiłem nie dawno Golfa II o pojemności 1.3 z instalacją gazową. Wszystko co było do naprawienia już zrobiłem, ale mam jeden problem. Obok wlewu oleju znajduje się taka krótka rurka, która do niczego nie była podłączona gdy kupiłem ten samochód. Zdjęcia znajdują się poniżej w załączniku. Widziałem na zdjęciach innych golfów, że z tej rurki wychodzi jakiś wężyk, który jest gdzieś podłączony. Mam pytanie do czego ta rurka służy i do czego ją podłączyć wężykiem?

Obrazek

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » wt lut 09, 2010 14:36

To mi wygląda na odpowietrzenie skrzyni korbowej, w 1.3 powinno wychodzić z boku bloku. Powinien trafiać do obudowy filtra powietrza. Poszukaj w obudowie odpowiedniego króćca. Nie znam dokładnie tych silników dlatego nie odpowiem w pełni.

Awatar użytkownika
macpat1
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: macpat1 » wt lut 09, 2010 15:31

stojac przed silnikiem to po lewej stronie z tylu nad misa jest wyjście na odme .. na pierwszym wężu który jest przykręcony do bloku powinien być jeszcze odchodzący taki cieńszy który powinien być połączony właśnie z tą wystającą rurką. tak było przy silniku na pełnym wtrysku ... jak szwagierka wróci to Ci napisze dokładnie bo ma taki sam silnik
Ostatnio zmieniony wt lut 09, 2010 15:34 przez macpat1, łącznie zmieniany 1 raz.

macpat1

tomgrzech
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tomgrzech » wt lut 09, 2010 15:36

dziękuję za informacje.

Awatar użytkownika
macpat1
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: macpat1 » wt lut 09, 2010 16:04