Problemy po wymianie sprzegla
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problemy po wymianie sprzegla
Jakis miesiac temu w moim Mk II 1.3 (4 biegi) polecialo mi sprzeglo. Wymienili mi tylko tarcze i lozysko po czym zaczely sie klopoty, ktorych nie bylo przed wymiana. Czasem bardzo ciezko wchodzila jedynka, na pedale sprzegla pojawil sie dosc spory luz, przy puszczaniu sprzegla (na jedynce szczegolnie) nie bylo lagodnego przejscia tylko gwaltowne szarpniecie i jeszcze jedna przykra nispodzianka, czasem po wcisnieciu sprzegla (glownie na jedynce i dwojce) samochod jechal dalej. Po jakims czasie odwiedzilem warsztat znowu, stwierdzili ze trzeba jeszcze zmienic docisk. Zmienili, ale problemy pozostaly. Szukalem juz na forum opisu podobnego przypadku, ale nie znalazlem, dlatego prosze o porade, co tu jeszcze moze byc zle.
-
- Forum Master
Odnosnie mechanizmu wyciskania lozyska, to jezeli chodzi o cos znajdujacego sie wewnatrz to nie mam pojecia, bo nie robilem tego sam.
Co do regulacji linki, to wyglada mi na to ze linka jest z samoregulacja, bo nigdzie nie moge znalezc zadnej sruby, ktora moznaby regulowac dlugosc pancerza. Moze jest jakis inny sposob zeby podciagnac taka linke.
Co do regulacji linki, to wyglada mi na to ze linka jest z samoregulacja, bo nigdzie nie moge znalezc zadnej sruby, ktora moznaby regulowac dlugosc pancerza. Moze jest jakis inny sposob zeby podciagnac taka linke.
- Kapsel_1
- Mały gagatek
- Kontakt:
to pupa nie warsztat, nie przeprowadzili jazdy próbnej ??
ja bym im nie zapłacił dopóki nie byłoby dobrze
Ja mam nowe sprzęgło i puszcza dopiero przy 3/4 puszczeniu pedału
ja bym im nie zapłacił dopóki nie byłoby dobrze
Ja mam nowe sprzęgło i puszcza dopiero przy 3/4 puszczeniu pedału
126p to była fuuraaaaaaa a teraz MK3 1.8 GT
next MK4 1.9 TDI
[b]Części do komputera, monitory drukarki itp. pisz co potrzebujesz[/b]
next MK4 1.9 TDI
[b]Części do komputera, monitory drukarki itp. pisz co potrzebujesz[/b]