Auto sie obniżyło
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Auto sie obniżyło
Witam,
chciałem sie dowiedzieć od znawców co może byc przyczyną że mój golf zrobil sie niski,widać to gołyk okiem jak i czuje ze hacze,np snieg i to nie za wysokie koleiny.
Prosze o podpowiedz
chciałem sie dowiedzieć od znawców co może byc przyczyną że mój golf zrobil sie niski,widać to gołyk okiem jak i czuje ze hacze,np snieg i to nie za wysokie koleiny.
Prosze o podpowiedz
- K3100PRO
- Mały gagatek
- Kontakt:
Może jakieś krasnale założyły Ci w nocy gwint
A tak na poważnie to coś musiało wysiąść, dajmy na to amortyzatory. Byłeś sprawdzić tłumienie na stacji diagnostycznej?
[ Dodano: 08 Lut 2010 12:33 ]

[ Dodano: 08 Lut 2010 12:33 ]
też mnie to zastanawia. Nagła śmierć całego zawieszenia. Troche nietypowe, zwłaszcza że domyslam się iz chodzi o nagle obnizeniemacpat1 pisze:ale co na wszystkich kolach rowno opadl ??
http://img513.imageshack.us/img513/5060/jaj567dx9.gif
-
- Nowicjusz
Wątpię by pękła .. bo miałem tak u siebie i tylko 1 strona opadła.. a 2 się trzymała.trzeci5 pisze:prawdopodobnie ze pękła ci sprężyna,jakiś miesiąc temu spotkałem się z takim przypadkiem u kumpla w audi a3.
Nie pozostaje nic innego jak jazda na stację diag i wykonanie badania amorów i ogólnie zawieszenia w aucie.
Nie wiem jakie i w jakim stanie masz amory u siebie - ale ostatnio dość często na dużych mrozach koledzy pisali ,że im olejaki zamarzały

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- Paweł Marek
- V.I.P.
jak stoi nisko to jest to wyłącznie wina sprezyn, amorki sa od tłumienia a nie od podnoszenia. Najpewniej spręzyny sie zuzyły i trzeba wymienić. Natomiast jesli podczas jazdy buja i ryje śnieg nosem do amorki - sprawdzenie na stacji albo reką przez wprawnego kogoś.
Ostatnio zmieniony pn lut 08, 2010 15:14 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Forum Master
Kolego wstaw najlepiej fotkę jak to wygląda.... Bo diesle siedzą dosyć nisko przodem ...
Ostatnio zmieniony pn lut 08, 2010 17:57 przez poolak2006, łącznie zmieniany 1 raz.