Elektryczne szyby z anglika (odwrotność działania)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Elektryczne szyby z anglika (odwrotność działania)
Cześć
Problem wygląda tak. Z anglika przełożona jest wiązka elektrycznych szyb/centralnego zamka. Problem polega na tym, że jak zamknę kluczykiem manualnie to centarlny chce otworzyć zamek. To samo jeśli przytrzymam kluczyk w pozycji zamknij, wówczas szyby automatycznie lecą w dół. Identycznie jest gdy otwieram auto - szyby w dół a popmpka chce zamknąć zamki.
Domyślam się, że będzie trzeba zamienić kabelki we wtyku idącym wewnątrz drzwi do zamków. Nie wiem który kolor zamienić - i tu proszę o poradę. Chyba że ktoś z Was ma inny łatwiejszy sposób.
PozdroVWienia
dygac
Problem wygląda tak. Z anglika przełożona jest wiązka elektrycznych szyb/centralnego zamka. Problem polega na tym, że jak zamknę kluczykiem manualnie to centarlny chce otworzyć zamek. To samo jeśli przytrzymam kluczyk w pozycji zamknij, wówczas szyby automatycznie lecą w dół. Identycznie jest gdy otwieram auto - szyby w dół a popmpka chce zamknąć zamki.
Domyślam się, że będzie trzeba zamienić kabelki we wtyku idącym wewnątrz drzwi do zamków. Nie wiem który kolor zamienić - i tu proszę o poradę. Chyba że ktoś z Was ma inny łatwiejszy sposób.
PozdroVWienia
dygac
Ostatnio zmieniony pn lut 08, 2010 00:26 przez dygac, łącznie zmieniany 1 raz.
[img]http://images24.fotosik.pl/46/b1f4807d10125b17.jpg[/img]
i MK3 US w duecie
i MK3 US w duecie
- Paweł Marek
- V.I.P.
może łatwiej w wiązce drziowej, o ile pamiętam od włącznika w zamku leci szaroczerwony i zielono czerwony i te zamień, będą w jednym rzędzie w gnieździe w słupku, z obu stron to zrób
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Witam,
Jama podobny problem tylko u mnie jak zamykam drzwi i przytrzymam to przednia lewa szyba się zamyka a pozostałe otwierają.
Wcześniej miałem tak tylko z szybami tylnymi ale po mojej próbie naprawy dołączyła do nich przednia prawa sprawdzałem wszystko kilka razy podłączyłem tak jak było wcześniej. Dziwne jest to że, nawet jak przyciskam przełącznik na otwieranie szyby to ona się zamyka.
Czego to wina może byc???
Jama podobny problem tylko u mnie jak zamykam drzwi i przytrzymam to przednia lewa szyba się zamyka a pozostałe otwierają.
Wcześniej miałem tak tylko z szybami tylnymi ale po mojej próbie naprawy dołączyła do nich przednia prawa sprawdzałem wszystko kilka razy podłączyłem tak jak było wcześniej. Dziwne jest to że, nawet jak przyciskam przełącznik na otwieranie szyby to ona się zamyka.
Czego to wina może byc???
- Paweł Marek
- V.I.P.
możesz się nie wgłębiać na razie w kablomanię, odkręć silnik od modułu i obróć o 180 stopni wzdłuż osi i przykręć (4 śrubki). Ale to pod warunkiem że zawsze szyba chodzi odwrotnie tzn i z kluczyka i z przycisków, w przeciwnym razie nie rób tak
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
kalusp pisze:Sprawdzałem niestety silniczka obrucic nie mogę ponieważ zasilanie jego jest tak skonstruowane że nie pozwala na to
samą obudowe silnika ta blaszana obróć i bedzie dobrze też tak kiedyś miałem
[ Dodano: Sro Mar 24, 2010 07:01 ]
dygac pisze:Cześć
PozdroVWienia
dygac
może ci sie udało odwrotnie włożyć kostke do samego zamka bo w angliku działa tak samo jak w europie central, czy z dwóch stron tak samo działa? jak tak to bedziesz musiał zamienić kolejnościa kabelki zielony z szarym i powinno być ok.