Problem ze wstecznym 1.3 MK2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Problem ze wstecznym 1.3 MK2
Witam mam problem z biegiem wstecznym otóz wszystkie inne biegi wchodzą idealnie a wsteczny jak mu sie podoba raz wchodzi raz trzeba próbowac ze 4 razy zanim wejdzie. Moje pytanie brzmi czy to kwestia jakiejs regulacji czy problem tkwi w sprzegle??
Takie szczegóły kolą w oczy , z rozpedu napisałem jezeli przy zmianie biegów. A ty spierasz sie o dwa słowa w których powinnienem napisac jezeli wrzucasz wsteczny to "zgrzyta" i logicznym jest jezeli wrzuca wsteczny i zgrzyta to tez moze miec walnienty synchronizator ro jednoznaczne. odpisałem poprawnie i dla swiadomego człowieka wszystko bedzie proste i zrozumiałe. A mysle ze moja wypowiedz nie jest zła . A ze nie oscyluje w pełni do biegu wstecznego to chyba nie przeszkadza? Sens ten sam . Przyczyna - skutek. Pozdrawiam
Akceptuje swoje pasje i raduje się nimi z całego serca. Kocham to co robie od dziecka i codziennie uczę się czegoś nowego "Mechanika"
Mysle ze sprzęgło ci juz do konca nie rozłącza i z tad bierze sie zgrzyt i ciezkie wchodzenie wstecznego. Reszta biegów wchodzi normalnie bo mają synchronizatory biegów
Akceptuje swoje pasje i raduje się nimi z całego serca. Kocham to co robie od dziecka i codziennie uczę się czegoś nowego "Mechanika"
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam koledzy wymienione zostało sprzegło na nowe wymienona została uszczelka chyba od skrzyni bo olej powoli uciekał ale nadal są zgrzyty przy wrzucaniu wstecznego ??
jaka moze byc jeszcze przyczyna?? I dodam koledzy ze jak juz wskoczy to chodzi normalnie 

Ostatnio zmieniony wt maja 11, 2010 21:13 przez bwosqad, łącznie zmieniany 1 raz.