Golfik nie pali 1.8 B bez gazu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Loozak1988
Nowicjusz
Nowicjusz

Golfik nie pali 1.8 B bez gazu

Post autor: Loozak1988 » ndz lut 07, 2010 17:31

Witam mam taka sytuacje normalnie użytkowałem swój samochodzik vw golf 3 1.8 benzyna bez gazu miałem takie problemy , na zimnym silniku uruchamialem go normalnie wczesniej stal przez 3 dni nie ruszany trzyma go na 1500 obr trwa to jakies 30 sec potem juz spada na 100 puki sie nie nagrzeje i spada na 900 , w trakcie jazdy jadac sobie 50-60 w miescie na 3 biegu daje na luz a on mi traci obroty do 300 i prawie gasnie potem odzyskuje obroty i tak za kazdym razem kiedy daje sie na luz, wróciłem do domu zgasiłem go normalnie za 2 dni znowu był mi potrzebny i pierwszy raz w zyciu mnie zawiódł nie odpalił nie wiedzac co sie dzieje pojechałem autobusem, kiedy wróciłem zadzwoniłem po znajomego i zaciągneliśmy go na warsztat do mechaniora ktory nastepnego dnia powiedział mi o problemie komputer pokazał 2 błędy które naprawił mi mechanior nie wiem jakie cos z mieszanka ze za bogata i powiedział ze go zalewa wiec wsadził mi cały nowy wtrysk od takiego samego golfa i dalej jest to samo tryska benzyna na sciane da sie go odpalic ale musi pracowac na 3000 obr i strasznie kopci i sie ksztusi czy ktos sie orientuje jaka moze byc pszyczyna czy to moze byc cały modół do wymiany? dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam. :pub: :grrr:

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » ndz lut 07, 2010 20:42

Loozak1988 pisze:komputer pokazał 2 błędy które naprawił mi mechanior
Albo nie naprawieł i dalej są...

Loozak1988
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Loozak1988 » pn lut 08, 2010 12:58

Wlasnie o to chodi ze naprawiono i dalej jest to samo mechanior nie ma pojecia co z tym zrobic wiec zaciagnelem go do innego i teraz czekam na odpowiedz moze ktos ma jakies pomysly.

[ Dodano: 11 Lut 2010 13:43 ]
Odswierzam temat moze ktos pomoze bo 2gi mechanik nie doszedł o co tam chodzi.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”