Nierówna praca silnika jak zimny.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Mik1985
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Nierówna praca silnika jak zimny.

Post autor: Mik1985 » śr lut 03, 2010 15:31

Witam wszystkich,mam golfa 3 1.8 ADZ 90koni,podczas odpalania np.rano silnik pracuje jakby na 3 cylindrach,ma nierówną pracę,muszę dodawać gazu ,żeby nie zgasł,po rozgrzaniu jest ok.Wymieniłem już sondę lambda,filtr powietrza,świece,kopułka jest ok.Może to przewody??Prosze o pomoc.Pozdrawiam

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: -=ren=- » śr lut 03, 2010 15:37

a czujnik temperatury cieczy chłodzącej?? gdzies był taki temat... czasem w starszych wersjach VWejów były dwa jeden do wskaźnika a drugi dla sterownika... poszukaj na forum cos o czujniku temperatury - niebieskim chyba...

da sie go zdiagnozować VAGiem??

vwlifestyle.pl
Obrazek

sylwekzyla
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: sylwekzyla » śr lut 03, 2010 15:50

Wymień czujnik temperatury cieczy. W moim AAM miałem podobne objawy. Wymieniałem kable i świece ale to nie pomagało. Dopiero wymiana tego czujnika pomogła

Mik1985
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Mik1985 » śr lut 03, 2010 15:56

-=ren=- pisze:a czujnik temperatury cieczy chłodzącej?? gdzies był taki temat... czasem w starszych wersjach VWejów były dwa jeden do wskaźnika a drugi dla sterownika... poszukaj na forum cos o czujniku temperatury - niebieskim chyba...

da sie go zdiagnozować VAGiem??
rok produkcji 1995,wczoraj wymieniłem ten czujnik temp.cieczy,miałem z żółtą obwódką na 4 piny,w sklepie koles znalazł do mojego modelu firmy FEBI za 26zł( niebieską obwódką jest),byłem na VAGU jak był ciepły silnik to tylko sonde lambde pokazywał,
....a wymieniłem jeszcze czujnik położenia przepustnicy

TOYTOY
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: TOYTOY » czw lut 04, 2010 17:09

Ja bym sie skupił na tej kopulce i kablach, wez popsikaj wodą na nie podczas pracy silnika i zobacz czy zacznie świrować.

Jak trzymasz wyższe obroty, żeby nie zgasł ( jak zimny) to czujesz nierówna prace silnika ?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”