czyszczenie przepustnicy mk3 gt 1.8

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

large88
Mały gagatek
Mały gagatek

czyszczenie przepustnicy mk3 gt 1.8

Post autor: large88 » śr lut 03, 2010 00:14

witam!
mam problem niewiem jak sie zabrac za czyszczenie przepustnicy w moim mk3 gt 1.8 92 rok... chodzi mi mianowicie co po kolei mam rozebrac z tego co sie domyslam rozebralem filtr pow (obudowa + rura dolotowa) i teraz sie zaczely cuda mianowicie pomyslalem ze nastepnym krokiem bedzie rozberanie tej czarnej plastikowej obudowy na przepustnicy ale niewiem jak sie za to zabrac byl klucz 10 i tak mysle czy sa tam jakies zatrzaski ale nie chce tam czegos polamac... pomozcie prosze...dodaje obrazek moze wg tego obrazka jakos pomozecie...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony śr lut 03, 2010 01:25 przez large88, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kwadrat
Forum Master
Forum Master
Auto: 2x Golf
Silnik: 2x +

Post autor: kwadrat » śr lut 03, 2010 13:06

Też czyściłem przepustnice, ale ja to trochę inaczej robiłem. Odkręciłem nasadką 10 tą czarną obudowę ze znaczkiem VW, później chyba też 10 odkręciłem znowu 3 śruby i całe to wyjąłem, ale nie tak jak ty, tylko bez podstawy i kolektora. Potem odkręciłem to okrągłe od regulatora ciśnienia paliwa, na 4 małe torksy, tą czarną kopułkę od wtrysku na jednego torksa. Potem jeszcze rozebrałem na kolejne dwie częsci, za pomocą tych czarnych zatrzasków. Poprzeczyszczaj wszystko, benzyną ekstrakcyjną, zwróć też na to malutkie co jest przy tej czarnej obudowie od samego wtrysku, to się muszka podobno potocznie nazywa. Zrób zdjęcie jak to rozbierzesz to sobie z moim porównam

Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
ObrazekObrazek
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest

large88
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: large88 » śr lut 03, 2010 13:13

heh ale jestem gapa nie zauwazylem ze "schowane" byly jeszcze 2 sroby 10 odkrecilem je i juz wszystko wiem co i jak:) zabieram sie za czysczenie foty wrzute pozniej...:)
Ostatnio zmieniony śr lut 03, 2010 15:46 przez large88, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”