MK2 problem z silnikiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MK2 problem z silnikiem
Witam, jestem nowy na tym forum a i samochod ktory posiadam tez jest pierwszy:)
Otoz mam problem przy jezdzie na 4 czy 5 biegu gdy np dojezdzam do skrzyzowania jestem zmuszony do hamowania, jak juz zwalniam to wtedy wciskam sprzeglo zeby zmienic bieg, i otoz wtedy w 70% zaczyna mi swiecic kontrolka od oleju i gasnie mi silnik.
Czym to moze byc spowodowane? Pytalem juz wielu osob i nikt nie zna przyczyny...
Mam Golfa 2 1.8 GTI 107 KM na wtrysku (PF) no i zalozony LPG
PS: a i ostatnio pekla mi taka plastikowa czesc do ktorej dochodza przewody z chłodnicy i przez ten plasti wchodza do silnika, przez co cieknie mi plyn chlodnicowy, ktos wie jak ta czesc sie nazywa? Króciec???
dzieki za rady pozdrawiam:)
Otoz mam problem przy jezdzie na 4 czy 5 biegu gdy np dojezdzam do skrzyzowania jestem zmuszony do hamowania, jak juz zwalniam to wtedy wciskam sprzeglo zeby zmienic bieg, i otoz wtedy w 70% zaczyna mi swiecic kontrolka od oleju i gasnie mi silnik.
Czym to moze byc spowodowane? Pytalem juz wielu osob i nikt nie zna przyczyny...
Mam Golfa 2 1.8 GTI 107 KM na wtrysku (PF) no i zalozony LPG
PS: a i ostatnio pekla mi taka plastikowa czesc do ktorej dochodza przewody z chłodnicy i przez ten plasti wchodza do silnika, przez co cieknie mi plyn chlodnicowy, ktos wie jak ta czesc sie nazywa? Króciec???
dzieki za rady pozdrawiam:)
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
na 99 % dolot łapie powietrze zrób tak aby rura od filtra była odwrócona całkiem w strone silnika tj żeby nie łapał powietrza podczas jazdy (pęd powietrza *#cenzura#* gaz jakoś takoś to się mówiło) w każdym razie żeby nie była w błotnik końcówka włożona a co do tego co ci pękło to króciec wody kosztuje ok 20 zł (przynajmniej ja tyle dałem do passata) i jak bedziesz go kupować to polecam mieć stary bo jak zobaczyłem ile ich jest to stwierdziłem ze musze iść pod maskę patrzeć od razu 

passat b5 115KM AZM 2003r
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM