Katalizatory uniwersalne
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Katalizatory uniwersalne
Hej,
Co myślicie o katalizatorach uniwersalnych ceramicznych EURO2 bo mam zamiar sobie taki wspawać?
Co myślicie o katalizatorach uniwersalnych ceramicznych EURO2 bo mam zamiar sobie taki wspawać?
-
- Mały gagatek
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Z tego co widzę to masz silnik benzynowy 2.0 kat uniwersalny jest tańszy i dobiera się go pod względem pojemności ... w ogóle to jak to auto przeszło badanie techniczne ??Hej,
ale ja mam juz wspawaną strumienice ale pali mi sie przez to błąd na tablicy pewnie od sondy lambda i z tego co mi mechanik powiedział silnik przez to pracuje w trybie awaryjnym....co radzicie?
Chyba lepiej zrobić to wszystko, żeby miało ręce i nogi - a nie w trybie awaryjnym jeździć ..
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Mały gagatek
A zrozumiałeś post poprzedzający ... znajdziesz odpowiedź ... wystarczy użyć GOOGLAFrozenShadoow pisze:Hej,
Dodam jeszcze ze mam instalacje LPG seq....nie rozumiem jak drugą sonde wkrecici w tłumik?
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Mały gagatek
Hej,
To może zapytam tak:
Mam jedna sonde lambda przed strumienicą ( wycięty katalizator - tak juz kupilem auto), mam zainstalowaną sekwencje BRC SEQ 24 i pali mi sie cały czas bląd silnika( bo katalizator zostal wycięty razem z druga sondą).
Gazownik powiedział ze musiałby zamontować emulator a to koszt 300zł (pytanie czy nie powinno to wejsc w cene normalnej instalacji LPG) ale wogole powiedzial ze 2 sonda nie ma wpływu na prace silnika po za tym ze jest gorsza dla srodowiska. Jak sparwdzal tp powiedział ze parametry silnika są dobre. I nie co robic montowac ten emulator czy kupic kompletny katalizator plus druga sonda, ale pewnie kosz bedzie duży.
To może zapytam tak:
Mam jedna sonde lambda przed strumienicą ( wycięty katalizator - tak juz kupilem auto), mam zainstalowaną sekwencje BRC SEQ 24 i pali mi sie cały czas bląd silnika( bo katalizator zostal wycięty razem z druga sondą).
Gazownik powiedział ze musiałby zamontować emulator a to koszt 300zł (pytanie czy nie powinno to wejsc w cene normalnej instalacji LPG) ale wogole powiedzial ze 2 sonda nie ma wpływu na prace silnika po za tym ze jest gorsza dla srodowiska. Jak sparwdzal tp powiedział ze parametry silnika są dobre. I nie co robic montowac ten emulator czy kupic kompletny katalizator plus druga sonda, ale pewnie kosz bedzie duży.