hydrauliczne popychacze, jakie kupić?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
hydrauliczne popychacze, jakie kupić?
przymierzam sie do wymiany hydraulicznych popychaczy w mojej Golfinie, no i moje pytanie brzymi : jakiej firmy polecacie i w jakich pieniądzach mniej więcej, bo jest trochę tego róźnego szmelcu po sklepach, a nie mam ochoty po kilkunastu tysiącach kilometrów znowu ich wymieniać
Sam mam ten sam problem ;(
Daje ci linka allegro, gościu ma hurtownie części samochodowych w Bytowmiu
Pisałem do niego zapytanie czy do mojego modelu będą pasowały, wtedy podał mi nazwe firmy
i to są popychacze produkowane przez firmę która dostarcza je do VW !
Zadaj mu pytanie o nazwe producenta bo ja usunąłem tego emaila
No i ta cena jest atrakcyjana, jak pytałem po sklepach to średnio 28 / 34 zł szt !
Wejdź i zobacz.
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=77079528
Pozdrawiam !
[ Dodano: 2005-12-12 ]
o właśnie INA Ruville
Daje ci linka allegro, gościu ma hurtownie części samochodowych w Bytowmiu
Pisałem do niego zapytanie czy do mojego modelu będą pasowały, wtedy podał mi nazwe firmy
i to są popychacze produkowane przez firmę która dostarcza je do VW !
Zadaj mu pytanie o nazwe producenta bo ja usunąłem tego emaila
No i ta cena jest atrakcyjana, jak pytałem po sklepach to średnio 28 / 34 zł szt !
Wejdź i zobacz.
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=77079528
Pozdrawiam !
[ Dodano: 2005-12-12 ]
o właśnie INA Ruville
Jak się nie da jak się da
-
- Mały gagatek
w moim tdi nie wymieniałem ,ale jak miałem golfa 2 1.6 benz to takie wymieniłem ,sparwowały sie b.dobrze ,lekkie klepanie przez jakies 15 sekunda potem cichutko
[ Dodano: Wto Gru 13, 2005 00:02 ]
przejechałem jakies 100 tys i sprzedałem samochód , z tego co wierm to popychacze luk ida na pierwszy montaz,i wiesz jakbys te twoja stare wymoczył w jakiejs benzynie lub nafcie przez jaies 12 godzxin a potem wycisnął ten syf ze srodka to by jeszcze troche pochodziły
[ Dodano: Wto Gru 13, 2005 00:02 ]
przejechałem jakies 100 tys i sprzedałem samochód , z tego co wierm to popychacze luk ida na pierwszy montaz,i wiesz jakbys te twoja stare wymoczył w jakiejs benzynie lub nafcie przez jaies 12 godzxin a potem wycisnął ten syf ze srodka to by jeszcze troche pochodziły
Oryginalne popychacze montowane w VW są firmy INA i kosztują około 50zł sztuka. A zanim wymienicie popychacze to radzę sprawdzić czy tyleje, w których chodzą popychacze nie są za bardzo wyrobione. Bo wymienicie popychacze, a tu i tak zacznie cykać na zimnym silniku, a uspokoi się jak złapie 70 stopni. Zanim założycie popychacze połóżcie je na stole czy czymś płaskim, żeby zaworki zeszły na dół i do każdego popychacza strzykawkią nalejcie tyle oleju i le tylko wejdzie. Unikiniecie w ten sposób długotrwałego odpowietrzania.