wymiana lamp , przód golf II
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wymiana lamp , przód golf II
cos specjalnie zdejmować trzeba? czy wyjąć żarówki , i parę śrubek ?
Pozdrawiam i dziękuję
muszę wkońcu wymienić bo rdza biedne lewe oko wzięła ..
Pozdrawiam i dziękuję
muszę wkońcu wymienić bo rdza biedne lewe oko wzięła ..
musisz tylko sciagnac grill i odlaczyc kostki od mijania/dlugich i postojowek reszta to tylko 4 sruby i lampe masz w rece
ajj... kolega mnie wyprzedzil..... chyba poszlo o sekundy
ajj... kolega mnie wyprzedzil..... chyba poszlo o sekundy
Ostatnio zmieniony śr sty 27, 2010 19:20 przez osbe, łącznie zmieniany 1 raz.
no właśnie a jak się reguluje reflektory ??
szczerze myslałem ze regulacji nie ma - w kazdym razie w srodku auta ...
dziękuję !
i jakie żarówki mozna wsadzać do golfiny zeby byly mocniejsze i nie bylo mandatu ? )
dopuszczalne ?
siema
[ Dodano: 27 Sty 2010 18:23 ]
grill tez bez wiekszych problemów ??
jak on zalozony na wkręty ?
szczerze myslałem ze regulacji nie ma - w kazdym razie w srodku auta ...
dziękuję !
i jakie żarówki mozna wsadzać do golfiny zeby byly mocniejsze i nie bylo mandatu ? )
dopuszczalne ?
siema
[ Dodano: 27 Sty 2010 18:23 ]
grill tez bez wiekszych problemów ??
jak on zalozony na wkręty ?
zanim jeszcze zdejmiesz grila popatrz na lampy... ujrzysz chowane 3 srobki... one sa od regulacji.. .z reszta jak wyjmiesz lampy to sam skumasz gdzie regulacja... a co do zarowek to w Tesco masz pelno tego szajsu, ale szczerze mowiac wiele to nie daje... no chyba ze te philipsa... ale generalnie te wszystkie noname z marketow sa do czterech liter... a jak chcesz miec ladne swiatlo to wpisz w allegro "zestaw xenon h4"... koszt ok 150-200zl i nie muszisz dlubac w lampach (wsadzasz zamiast zarowki h4)... ale szczerze mowiac nie widzialem jeszcze tych zestawow na zywo
no to philipsa zarowki... nie pamietam jaki "model" ale pewnie jakies mega white albo superxenon czy cos takiego... cena troche powyzej 50zl za 2 szt
juz wiem: Philips BlueVision sie nazywaly.. a co do tych kabelkow kolego no to to jest najlepsze rozwiazanie na dobre swiato
juz wiem: Philips BlueVision sie nazywaly.. a co do tych kabelkow kolego no to to jest najlepsze rozwiazanie na dobre swiato
Ostatnio zmieniony śr sty 27, 2010 19:42 przez osbe, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego, jeśli chcesz mieć dobre światła w Golfiku niskim kosztem proponuje założyć przekaźniki i do tego dobre żarówki np. Philipsa lub osram i nic więcej nie potrzeba.
A sama wymiana żarówek prawie nic nie zmieni, bo w Golfie jest bardzo małe napięcie docierające do żarówek.
Opis montażu przekaźników na pewno znajdziesz na forum i samemu dasz radę je zamontować
A sama wymiana żarówek prawie nic nie zmieni, bo w Golfie jest bardzo małe napięcie docierające do żarówek.
Opis montażu przekaźników na pewno znajdziesz na forum i samemu dasz radę je zamontować
- Tomasz Bis
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam. Kolega wyżej nie wspomniał o innych zaletach założenia przekaźników , a mianowicie odciążasz : - kostkę stacyjki / po założeniu żarówek dużej mocy może się przetopić / - manetka zmiany świateł /to samo , rzadziej/ . Sposób na sprawdzenie czy potrzebne są prz... jest taki - potrzebny ci przewód elektryczny aby połączyć plus akumulatora z żarówką . włączasz światła mijania albo drogowe , następnie wspomnianym kabelkiem dotykasz do jednej z trzech wsuwek w kostce przy żarówce / brązowy to minus , tam nie/ . Po takim podłączeniu " na krótko" światło powinno być mocniejsze , tak jak byś miał przekaźnik , wnioski wyciągniesz sam. Na forum są opisane sposoby sprawdzenia napięcia na światłach za pomocą miernika , ale może nie masz. Powodzenia
Jak się mylę proszę poprawić , nie obrażać .
http://www.youtube.com/watch?v=iatezFC1aFk&NR=1" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=iatezFC1aFk&NR=1" onclick="window.open(this.href);return false;