Ktos popi****lil sprezyny????????

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
hanti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Ktos popi****lil sprezyny????????

Post autor: hanti » ndz gru 11, 2005 21:47

mam male pytanko odnosnie sprezyn w moim Goferku przod stoi wysoko. na sprezynach z przodu sa 3 kropki czy to springi od mk3??? czy mozna zamienic je na tyl (troche za niski) z gory dzieki za pomoc

Obrazek - Jedyna taka taksówka !!!!!!

Awatar użytkownika
tauka
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: tauka » ndz gru 11, 2005 22:09

Springi z przodu nie pasują na tył. Jeżeli ci stoi za nisko to znaczy że spręzynki na 95% są do wymiany. A to nie ma różnicy czy golf 2 czy 3. Do 93 roku były tam takie same zawieszenia.

Awatar użytkownika
hanti
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: hanti » ndz gru 11, 2005 22:10

tyl jest nisko, a przod jest cholernie wysoko

Obrazek - Jedyna taka taksówka !!!!!!

Awatar użytkownika
tauka
Kontakt:

Post autor: tauka » ndz gru 11, 2005 22:24

jeżeli chcesz mieć ok to najlepiej zainwestuj w springi. Tylko pamiętaj żeby było do diesla, bo o ile pamiętam to są z deczka inne znaczy grubsze. takie springi sachsa tylko do benzyny gościu ostatnio jak się pytałem miał po niecałe 300 PLN

Obrazek

Awatar użytkownika
marekos
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: marekos » ndz gru 11, 2005 22:34

Jak kupowałem sprężyny polskiej firmy D&D za 80 zł sztuka nówki i co moge powiedzieć poprostu rewelka już dość sporo na nich przejechałem i naprawde są godne polecenia. Troche obniżyły nie wiem dokładnie o ile bo nie mierzyłem, ale gdzieś 1-2 cm i są twarde. Mój golfik na tych springach trzyma się drogi jak by miał koła klejem posmarowane.

[img]http://img113.imageshack.us/img113/6610/img23312uz2.jpg[/img]

BartekC
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: BartekC » pn gru 12, 2005 08:34

tauka pisze:jeżeli chcesz mieć ok to najlepiej zainwestuj w springi. Tylko pamiętaj żeby było do diesla, bo o ile pamiętam to są z deczka inne znaczy grubsze. takie springi sachsa tylko do benzyny gościu ostatnio jak się pytałem miał po niecałe 300 PLN
A gdzie jeśli można wiedzieć widziałeś te springi SACHSA??? Ja u siebie w MKIII miałem całe zawieszenie SACHSA tzn amory (gazowe seryjne)+springi (115 HA)- obniżały samochód o ok 30mm i bardzo fajnie wygloądał a do tego był umiarkowanie twardy, tylko że jedna tylnia sprężyna pękła i zaczął się kłopot bo nigdzie nie znalazłem sprężym SACHSA-łącznie z przedstawicielem SACHSA w Polsce. Z innych źródeł dowiedziałem się że spręzyny te dostępne są tylko w Niemczech w postaci kompletnych zawieszeń, a same sprężyny robi ktoś inny a sach sie tylko podpisuje - nie wiem czy to prawda - dlatego napisz jeśli możesz gdzie widziałeś takie sprężyny. A u siebie w miejsce sachsów założylem springi od GTi - siadły spoko!!
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
tauka
Kontakt:

Post autor: tauka » pn gru 12, 2005 09:10

Te springi miał gościu u mnie w Nowej Soli w sklepie. Proponował mi je zamiast weiteca.

Obrazek

BartekC
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: BartekC » pn gru 12, 2005 09:25

tauka pisze:Te springi miał gościu u mnie w Nowej Soli w sklepie. Proponował mi je zamiast weiteca.
możesz podać namiar telefoniczny na jego sklep jesli posiadasz?

Awatar użytkownika
tauka
Kontakt:

Post autor: tauka » pn gru 12, 2005 14:51

Ojjj teraz to niee, ale postaram się tam dzisiaj podjechac i się spytam dokładnie co i jak z tymi springami i wezmę numer tel.

Obrazek

BartekC
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: BartekC » pn gru 12, 2005 15:33

tauka pisze:Ojjj teraz to niee, ale postaram się tam dzisiaj podjechac i się spytam dokładnie co i jak z tymi springami i wezmę numer tel.
spoko

czekam

Awatar użytkownika
tauka
Kontakt:

Post autor: tauka » pn gru 12, 2005 15:49

No i byłem w sklepie. I jest tak jak mówiłeś. Sachsa nie dostanie się w polsce. Gośc mówi że wogóle Sachs już nie robi sprężyn. A on mówiąc że ma sachsy pomylił się, bo chodziło mu o KFy. No więc przykro mi bardzo, ale bedziesz musiał chyba założyć inne sprężynki.

Obrazek

BartekC
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: BartekC » pn gru 12, 2005 17:35

tauka pisze:No i byłem w sklepie. I jest tak jak mówiłeś. Sachsa nie dostanie się w polsce. Gośc mówi że wogóle Sachs już nie robi sprężyn. A on mówiąc że ma sachsy pomylił się, bo chodziło mu o KFy. No więc przykro mi bardzo, ale bedziesz musiał chyba założyć inne sprężynki.
już założyłem od golfa GTi bardzo podobne wymiarami i charakterystyka do tych Sachsów.
dzieki za informacje potwierdzające!
pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”