Ktos popi****lil sprezyny????????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- hanti
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Ktos popi****lil sprezyny????????
mam male pytanko odnosnie sprezyn w moim Goferku przod stoi wysoko. na sprezynach z przodu sa 3 kropki czy to springi od mk3??? czy mozna zamienic je na tyl (troche za niski) z gory dzieki za pomoc
- marekos
- Mały gagatek

- Kontakt:
Jak kupowałem sprężyny polskiej firmy D&D za 80 zł sztuka nówki i co moge powiedzieć poprostu rewelka już dość sporo na nich przejechałem i naprawde są godne polecenia. Troche obniżyły nie wiem dokładnie o ile bo nie mierzyłem, ale gdzieś 1-2 cm i są twarde. Mój golfik na tych springach trzyma się drogi jak by miał koła klejem posmarowane.
[img]http://img113.imageshack.us/img113/6610/img23312uz2.jpg[/img]
-
BartekC
- Mały gagatek

- Kontakt:
A gdzie jeśli można wiedzieć widziałeś te springi SACHSA??? Ja u siebie w MKIII miałem całe zawieszenie SACHSA tzn amory (gazowe seryjne)+springi (115 HA)- obniżały samochód o ok 30mm i bardzo fajnie wygloądał a do tego był umiarkowanie twardy, tylko że jedna tylnia sprężyna pękła i zaczął się kłopot bo nigdzie nie znalazłem sprężym SACHSA-łącznie z przedstawicielem SACHSA w Polsce. Z innych źródeł dowiedziałem się że spręzyny te dostępne są tylko w Niemczech w postaci kompletnych zawieszeń, a same sprężyny robi ktoś inny a sach sie tylko podpisuje - nie wiem czy to prawda - dlatego napisz jeśli możesz gdzie widziałeś takie sprężyny. A u siebie w miejsce sachsów założylem springi od GTi - siadły spoko!!tauka pisze:jeżeli chcesz mieć ok to najlepiej zainwestuj w springi. Tylko pamiętaj żeby było do diesla, bo o ile pamiętam to są z deczka inne znaczy grubsze. takie springi sachsa tylko do benzyny gościu ostatnio jak się pytałem miał po niecałe 300 PLN
Pozdrawiam
-
BartekC
- Mały gagatek

- Kontakt:
już założyłem od golfa GTi bardzo podobne wymiarami i charakterystyka do tych Sachsów.tauka pisze:No i byłem w sklepie. I jest tak jak mówiłeś. Sachsa nie dostanie się w polsce. Gośc mówi że wogóle Sachs już nie robi sprężyn. A on mówiąc że ma sachsy pomylił się, bo chodziło mu o KFy. No więc przykro mi bardzo, ale bedziesz musiał chyba założyć inne sprężynki.
dzieki za informacje potwierdzające!
pozdrawiam