Temperetura silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Temperetura silnika
Witam, co może być przyczyna tego ze na wskaźniku od temp, jest cały czas niska temperatura? Jak auto pojeździ to dochodzi do 70 stopni na wskaźniku i się tak utrzymuje jak by dłużej postało to się włączą wiatraki czyli chyba z termostatem ok silnik dostaje temperaturę niby, czy to będzie wina tylko czujnika? Miał ktoś taki przypadek? Auto to PASSAT b3 1.8. Czy jest osobny czujnik od temperatury na wskaźnik a inny na komputer MFA? bo na komputerze temperatury nie pokazuje.
Jest oddzielny czujnik temperatury na wskaźnik deski!.
MFA nie ma nic do temperatury płynu, tam jest pokazywana tylko temp. oleju!!!
Jeżeli, wszystko ci chodzi tak jak powinno czyli, masz ogrzewanie, wentylatory się włączają, węże od chłodzenia po rozgrzaniu są wszystkie ciepłe (przed otwarciem termostatu dolny powinien być zimny) to masz czujnik temp walnięty. Możesz temperaturę sprawdzić na vagu jeszcze.
ps. ja tez z tym walczę tylko nie wiem który czujnik jest odpowiedzialny za wskazywanie temp.
MFA nie ma nic do temperatury płynu, tam jest pokazywana tylko temp. oleju!!!
Jeżeli, wszystko ci chodzi tak jak powinno czyli, masz ogrzewanie, wentylatory się włączają, węże od chłodzenia po rozgrzaniu są wszystkie ciepłe (przed otwarciem termostatu dolny powinien być zimny) to masz czujnik temp walnięty. Możesz temperaturę sprawdzić na vagu jeszcze.
ps. ja tez z tym walczę tylko nie wiem który czujnik jest odpowiedzialny za wskazywanie temp.