Witam wszystkich serdecznie !
Mam sobie taki problem z moim Seatem Toledo rocznik 1993 z silnikiem VW 1.9D.No wiec,jak silnik jest zimny to zapala bez problemu,ale po przejechaniu 30 km(jak juz sie nagerzeje porzadnie) gdy gasze samochod i po okolo 20 -30 minutach chce odpalic ponownie nic,nie da rady.Nawet po 2,3 godzinach nie da sie go czasami odpalic.Dzis np.przestal cala noc (od 17.00 poprzedniego dnia) na parkingo pod sklepem i dopiero dzis rano odpalil za pierwszym razem bez najmniejszego problemu.
Za okolo 2 tygodnie czeka mnie podroz do polski okolo 1500km i troszke strach jechac takim autem.Zatrzymam sie na parkingu i koniec ,wigilie zjem z wiewiorkami...
Ktos juz powiedzial mi ze powodem moga byc swiece...co WY o tym sadzicie....????
Z gory WIELKIE DZIEKI za POMOC !!!!
P.s.Przepraszam za brak polskich liter...
[ Dodano: Nie Gru 11, 2005 18:33 ]
Nikt nie ma zadnego pomyslu ...
POMOCY -mam problem z silnikiem 1.9D
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Michael G60
- Forum Master

- Kontakt:
nie jestem całkiem pewny czy jest tak akurat w tym silniku, ale świece żarowe powinny być sterowane przekaźnikiem, a przekaźnik zkolei jest sterowany tez chyba z czujnika temperatury, i tu może byc problem , na gorącym silniku świece chyba nie grzeją albo grzeją krucej , a jak temperatuta silnika spadnie poniżej pewnej wartości dopiera wtedy grzeją! I u ciebie może być coś z "automatem" co steruje włączaniem świec, coś sie w nim pokopało i się włacza dopiero jak silnik jest juz całkiem zimny, jak jest tylko troche przestudzony to świece sie nie właczają i dlatego nie możesz zapalić, a rano po przestanej nocy swiece grzeja i odpala jak złoto!
Jeszcze raz pisze że moge sie mylic bo nie znam dobrze tego silnika i sterowania świecami żarowymi!
Jeszcze raz pisze że moge sie mylic bo nie znam dobrze tego silnika i sterowania świecami żarowymi!
-
nobody8200
świece musisz mieć dobre, bo rano na zimnym motorze byś go nie odpalił, a ty piszesz ża całkiem zimny elegancko odpala, podjedź to jakiegoś elektryka , napewno ci sprawdzi to o czym pisałem
[ Dodano: Nie Gru 11, 2005 20:46 ]
ale jak mieszkasz tam gdzie widze to może cie to troche po kieszeni pociagnąć ????????????
[ Dodano: Nie Gru 11, 2005 20:46 ]
ale jak mieszkasz tam gdzie widze to może cie to troche po kieszeni pociagnąć ????????????
-
nobody8200