Mk2 krzywa pokrywa zaworów.Ta nad popychaczami z wlewem oila
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
fibolek
Mk2 krzywa pokrywa zaworów.Ta nad popychaczami z wlewem oila
Ma problem rok temu zmieniałem uszczelkę pod tym ustrojsywem a tera patrzę i znowu cieknie oil z tyłu.Moje pytanko jest takie mam ciśnienie 12 bar(standardowe to
i pewnie przez to nie wytrzymuje ta uszczelka.Czy są może pokrywy z alu bo moja jest stalowa i powyginana.Czy pasowała by od wersji GT lub GTI czy są tam alu.?
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
to cisnienie o ktorym mowisz jest (powinno byc) w cylindrach, czyli na tzw "dole" wiec nie ma mozliwosci zeby to wydmuchalo uszczelkę pokrywy zaworów......Pomyliles z uszczelką pod głowicą ......
Jesli terqz cieknie to moze byc tak ze po roku to mogła już sie zuuzyć ta uszczelka jeśli była marnej firmy, albo po prostu za mocno dociagnałeś śruby pokrywy zaworów i sie ta uszczelka sprasowała i jest juz tylko do wyrzucenia.....zmien uszczelke i bedize dobrze...pokrywe zaworow jakbys mial krzywa to by na maxa ciekło, zresztą skrzywić to sie mogla tylko od wypadku....pozdro
Jesli terqz cieknie to moze byc tak ze po roku to mogła już sie zuuzyć ta uszczelka jeśli była marnej firmy, albo po prostu za mocno dociagnałeś śruby pokrywy zaworów i sie ta uszczelka sprasowała i jest juz tylko do wyrzucenia.....zmien uszczelke i bedize dobrze...pokrywe zaworow jakbys mial krzywa to by na maxa ciekło, zresztą skrzywić to sie mogla tylko od wypadku....pozdro
-
fibolek