pytanie o akumulator
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- harrikson
- Mały gagatek
pytanie o akumulator
witam kolegow mam pytanko dotyczace akumulatora,ale najpierw powiem tak mam golfa 1.6 benzynka+gaz silnik r.f i moje pytanie dotyczy akumulatora bo wedlug ksiazki powinien byc 45ah ja mam 50 ah i teraz na mrozach nie chce odpalac .dopisze do tego ze moj golf to automat podobno one ciezej sie odpala bo ruszaja razem i silnik i skrzynia.akumulator prawie nowy fakt taki ze auto czesto nie jezdzi jak go czesto nie przepalam to na dzisiejszych mrozach rozladowany.powiedzcie czy to wina akumulatora cz to wina czegos innego.niesadze abym mial zalozyc jeszcze wiekszy akumulator bo i tak jest wiekszy o 5 ah,pozdro
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Skoro, rzadko używasz auta to raz na jakiś czas trzeba doładować akumulator, szczególnie w takie mrozy jak teraz bo niedoładowany szybko się zasiarcza...harrikson pisze:fakt taki ze auto czesto nie jezdzi jak go czesto nie przepalam to na dzisiejszych mrozach rozladowany.
Sprawdź napięcie spoczynkowe akumulatora i dla pewności pobór prądu - czy coś go nie rozładowuje na postoju..