dziś zrobiłem testa jechałem najpierw moim passatem później ojcowym i tak w moim jak przekręcam kluczyk i odpalam auto climatronic się załącza z prędkością jaka był ustawiony przed wyłączeniem go , ustawiam 24 stopnie i wentylator dalej jest w tym samym położeniu przełączam na auto to samo czyli obroty wentylatora mogę regulować tylko sam przyciskami samoczynnie sie nie zmieniają
a u ojca jest tak wsiadam przekręcam kluczyk climatronic się załącza ustawiam na 24 i po kilku sekundach prędkość wentylatora samoczynnie podnosi sie prawie na max zostaje tylko jedna kreska przed końcem , i tak dmucha mocno po pewnym czasie dość długim cos tam spadnie o 1-2 kreski ale szybciej to ja poczuje ze jest cieplej i sam muszę przyciskami zmniejszyć niż on sam to zrobi i to samo jest na ECON i na AUTO
w którym aucie dzieje sie to poprawnie a w którym jest coś nie tak ?
samoczynna zmiana obrotów wentylatora climatronika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Przemo440
- Forum Master
- Kontakt:
co się dzieje z wyświetlaczem climatronika jak przekręcasz kluczyk?? wydaje mi się że coś tu jest nie tak, podepnij pod vaga i zobacz co pokaże, jak masz w trybie auto jak samochód jest zimny to wentylator powinien chodzić na minimum, jak sie samochód rozgrzewa to wentylator powinien zwiększać obroty ale nie do maximum, a co się dzieje jak włączysz przycisk na climatroniku do podgrzewanai szyby przedniej?falla_x pisze:dziś zrobiłem testa jechałem najpierw moim passatem później ojcowym i tak w moim jak przekręcam kluczyk i odpalam auto climatronic się załącza z prędkością jaka był ustawiony przed wyłączeniem go , ustawiam 24 stopnie i wentylator dalej jest w tym samym położeniu przełączam na auto to samo czyli obroty wentylatora mogę regulować tylko sam przyciskami samoczynnie sie nie zmieniają
tu wygląda wszystko ok, tylko nie dajesz mu automatycznie dojść do temp ustawionej czyli 24*, jak na tą porę roku to temperatura bardzo wysoka (sauna)falla_x pisze:a u ojca jest tak wsiadam przekręcam kluczyk climatronic się załącza ustawiam na 24 i po kilku sekundach prędkość wentylatora samoczynnie podnosi sie prawie na max zostaje tylko jedna kreska przed końcem , i tak dmucha mocno po pewnym czasie dość długim cos tam spadnie o 1-2 kreski ale szybciej to ja poczuje ze jest cieplej i sam muszę przyciskami zmniejszyć niż on sam to zrobi i to samo jest na ECON i na AUTO