Jak wymienić linke ręcznego - tarcze
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak wymienić linke ręcznego - tarcze
Witam. Jak zabrać się za wymianę linki hamulca recznego. Czas mnie goni bo przegląd sie zbliża no i mróz -20C idzie ?
Jakie linki kupić do ham. tarczowych ?
Jakie linki kupić do ham. tarczowych ?
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Wrocław 793-195-950
ja wymieniałem rok temu ale mam hamulce bębnowe, linki kosztowaly jakies 50 zł a wymiana trwala kilka godzin bo niestety nie mialem kanalu ktory na pewno sie przyda generalnie wymiana bardzo prosta, u mnie sa dwie linki bezposrednio mocowane do dzwigni recznego i regulujesz naciag kazdej osobno co mi sie bardzi podoba a przy kolach wpialem w uchwyt i gotowe
pewnie u ciebie jest podobnie
pewnie u ciebie jest podobnie
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Co Ci się stało że chcesz wymieniać
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
generalnie jest kilka długości i niby z katalogu koleś w sklepie powinien ci dobrać, ale... niby podasz rok, wersję nadwozia i motor, ale na 90% przypadków dadzą ci złą linke...
najlepiej wyjąc stara podjechać do sklepu z linkami i niech dopasują podług starej...
wymiana banalnie prosta... odkręcasz przy lewarku od ręcznego obie linki. Potem wyciągasz pancerz na końcu tunelu pod autem (tam czasami korodują bądź się zapiekają te linki i może byc problem z wyjęciem - ale wtedy bierzesz narzędzie typu mors, lub inne szczypce chociażby kombinerki i z nimi łatwo sobie poradzisz). Przy zacisku są spinki, do zabezpieczania linki na ramieniu i spinka do zabezpieczenia pancerza i tyle... wymiana około godziny... obie strony... możesz to nawet robić bez zdejmowania kół. Ale łatwiej jest jak je zdejmiesz.
najlepiej wyjąc stara podjechać do sklepu z linkami i niech dopasują podług starej...
wymiana banalnie prosta... odkręcasz przy lewarku od ręcznego obie linki. Potem wyciągasz pancerz na końcu tunelu pod autem (tam czasami korodują bądź się zapiekają te linki i może byc problem z wyjęciem - ale wtedy bierzesz narzędzie typu mors, lub inne szczypce chociażby kombinerki i z nimi łatwo sobie poradzisz). Przy zacisku są spinki, do zabezpieczania linki na ramieniu i spinka do zabezpieczenia pancerza i tyle... wymiana około godziny... obie strony... możesz to nawet robić bez zdejmowania kół. Ale łatwiej jest jak je zdejmiesz.
kolego jedna jest zupełnie inna ( koło 7cm dłuższa, poza tym jedno koło hamuje a drugie ( właśnie z ta dłuższa) nie bardzo.Co Ci się stało że chcesz wymieniać
teraz zimno ale trzeba zrobić bo się diagnosta przywali
Wrocław 793-195-950
Wrocław 793-195-950
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Popodkladaj z 3 nakretki w kabinie przy regulacji recznego i wyjdzie na to samoLucki pisze: kolego jedna jest zupełnie inna ( koło 7cm dłuższa, poza tym jedno koło hamuje a drugie ( właśnie z ta dłuższa) nie bardzo.
teraz zimno ale trzeba zrobić bo się diagnosta przywali
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
no bez przesady... toż to hamulec bezpieczeństwa i patenty w stylu pana ziutka z garażu nie powinny mieć miejsca. A poza tym około 7 centymetrów to nie około 3grandi pisze:Popodkladaj z 3 nakretki w kabinie przy regulacji recznego i wyjdzie na to samo
różnica w linkach właśnie taka jest około 7 i chyba 11 centymetrów...
po wymianie linki może się okazać że zacisk i tak nie trzyma... i jest do zregenerowania
no bez przesady... toż to hamulec bezpieczeństwa i patenty w stylu pana ziutka z garażu nie powinny mieć miejsca. A poza tym około 7 centymetrów to nie około 3
różnica w linkach właśnie taka jest około 7 i chyba 11 centymetrów...
po wymianie linki może się okazać że zacisk i tak nie trzyma... i jest do zregenerowania
Diagnosta dzisiaj podbił mi przegląd, nie patrząc nawet na ręczny , ale i jak mnie boli jego brak. Podniosłem auto do góry i sprawdziłem czy zacisk trzyma i ........ i linka po zaciągnięciu ręcznego w ogóle nie zaciska tak jakby gdzieś przyblokowana była. Jutro kupie obydwie linki i założę, zobaczymy co się będzie dziać
Wrocław 793-195-950
Wrocław 793-195-950