VW golf MK2 1.8 benzyna gaz silniczek krokowy czyszczenie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
VW golf MK2 1.8 benzyna gaz silniczek krokowy czyszczenie
Witam serdecznie. Moje auto tuż po uruchomieniu silnika wchodzi na wysokie obroty ok. 2200 obr/min. Sytuacja ta występuje zawsze na mrozie. Prawdopodobnie jest uszkodzony silniczek krokowy. Auto jest uruchamiane na benzynie, po przełączeniu na gaz obroty nieco spadają. Czy tak wysokie obroty zaraz po zapaleniu na mrozie są szkodliwe dla silnika? Dodam, że silnik jest na jednopunkcie. Czy ktoś wie jak wymontowaćten silniczek i przeczyścić?
Ostatnio zmieniony ndz sty 17, 2010 14:19 przez slawo1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
Re: VW golf MK2 1.8 benzyna gaz silniczek krokowy czyszczeni
wiem ze nie ktorzy mocza go w benzynie ekstracyjnejslawo1 pisze:Witam serdecznie. Moje auto tuż po uruchomieniu silnika wchodzi na wysokie obroty ok. 2200 obr/min. Sytuacja ta występuje zawsze na mrozie. Prawdopodobnie jest uszkodzony silniczek krokowy. Auto jest uruchamiane na benzynie, po przełączeniu na gaz obroty nieco spadają. Czy tak wysokie obroty zaraz po zapaleniu na mrozie są szkodliwe dla silnika? Dodam, że silnik jest na jednopunkcie. Czy ktoś wie jak wymontowaćten silniczek i przeczyścić?
- LeszczVW
- Użytkownik
- Kontakt:
kolego wymien niebieski czujnik moze byc padniety wtedy wlasnie krokowy szaleje miałem tak u siebie w 1.8
a jak to nie pomoze to wtedy zajmij sie silniczkiem
a jak to nie pomoze to wtedy zajmij sie silniczkiem

MK2 PaSaDeNa viewtopic.php?f=87&t=589841
Było Jetta mkI coupe
Było mk2 F&I
Było mk3 Vr6
Bylo MkIV 1.9 Tdi
Jest Bora 1.9 Tdi i Mk2 1.6
Było Jetta mkI coupe
Było mk2 F&I
Było mk3 Vr6
Bylo MkIV 1.9 Tdi
Jest Bora 1.9 Tdi i Mk2 1.6
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam cały kapletny monowtrysk na aukcji kosztuje 129zł razem z silniczkiem krokowym
http://www.moto.allegro.pl/item86710054 ... m_bdb.html
http://www.moto.allegro.pl/item86710054 ... m_bdb.html