Pompa ABS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pompa ABS
Mam problemy z pompa abs praktycznie za kazdym razem po przekroczeniu 30 -40 km wlacza mi sie kontrolka abs i asr mechanik mowi konieczna wymiana ale raz na ruski rok normalnie sie zachowuje czyli kontrolki sie nie pala i abs dzila bez zarzutu wiec mam pytanie czy naprawde jest konieczna wymiana pompy czy to moze byc co innego?
-
- Mały gagatek
Re: Pompa ABS
Michelin pisze:Mam problemy z pompa abs praktycznie za kazdym razem po przekroczeniu 30 -40 km wlacza mi sie kontrolka abs i asr mechanik mowi konieczna wymiana ale raz na ruski rok normalnie sie zachowuje czyli kontrolki sie nie pala i abs dzila bez zarzutu wiec mam pytanie czy naprawde jest konieczna wymiana pompy czy to moze byc co innego?
ja mialem cos podobnego po przekroczeniu 20km/h zapalala mi sie kontrolka abs i nie dzialal. okazalo sie ze sterownik sie rozprogramowal. zaprogramowal mi go gosciu co ma autoryzowany serwis vw i hula do dzis. ale mize byc tak ze sterownik moze byc do wymiany zawsze to taniej niz pompe tylko malo ludzi naprawia sterowniki.