Witam,
mam MK2 1.8 z wtryskiem rocznik 89
mam problem samochod strasznie duzo pali, okolo 20l .... wymienilem wtrysk ale dalej wydaje mi sie ze wiele sie nie poprawilo, mial ktos kiedys taki problem? co to moze byc?
MK2 kolosalne spalanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
chyba prawie każdy z nas to juz kiedys przerabiał, hehehehehehe!
Na 99% masz uszkodzona sonde lambda, także zacznij od sprawdzenia sondy!
A tak na marginesie, to czy przy okazji tego wielkiego spalania silnik nie chodzi ci kulawo, nie zauwazyłes nierównej pracy, dławienia przy przyspieszaniu, kopcenia na czarno z wydechu???????
Na 99% masz uszkodzona sonde lambda, także zacznij od sprawdzenia sondy!
A tak na marginesie, to czy przy okazji tego wielkiego spalania silnik nie chodzi ci kulawo, nie zauwazyłes nierównej pracy, dławienia przy przyspieszaniu, kopcenia na czarno z wydechu???????
jesli chodzi o prace silnika to raczej wszystko ok, ale przygladne sie dokladniej jutro
a o ile Wam sie zwieksza spalanie w zimie?
[ Dodano: Pią Gru 09, 2005 14:20 ]
silnik chodzi tak jak powinien, przespiesza dobrze, nie przerywa... tylko k**** pali strasznie
[ Dodano: Pon Gru 19, 2005 18:23 ]
sprawdzilem u mechanika sonde i wszystko z nia ok, mowil ze jeszcze sprawdzil jakis czujnik (nie pamietam nazwy) ktory moglby jeszcze byc za to odpowiedzialny i tez ok
powiedzial ze teraz to juz trzeba jechac podpiac go pod komputer tylko ze oni za to chca 100 zeta okolo... :/
moze macie jakis pomysl alternatywny?
a o ile Wam sie zwieksza spalanie w zimie?
[ Dodano: Pią Gru 09, 2005 14:20 ]
silnik chodzi tak jak powinien, przespiesza dobrze, nie przerywa... tylko k**** pali strasznie
[ Dodano: Pon Gru 19, 2005 18:23 ]
sprawdzilem u mechanika sonde i wszystko z nia ok, mowil ze jeszcze sprawdzil jakis czujnik (nie pamietam nazwy) ktory moglby jeszcze byc za to odpowiedzialny i tez ok
powiedzial ze teraz to juz trzeba jechac podpiac go pod komputer tylko ze oni za to chca 100 zeta okolo... :/
moze macie jakis pomysl alternatywny?