znikający prąd???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
woju494
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

znikający prąd???

Post autor: woju494 » ndz sty 10, 2010 22:13

witam

tak jak w temacie mam problemik z prądem. Gdy chce odpalić silniczek przekręcam kluczyk zapalają mi się kontrolki i od razu gasną. Żadne odbiorniki nie działają... W takim przypadku muszę wyjąć klemę od plusa przeczyścić ja papierem ściernym i bolec + od akku. Zakładam kleme i odpala. Gdy silnik zgaszę prąd jest bo radio działa, światła itp. też. ale jak chce drugi raz zapalić to znowu wszystko gaśnie i powtórka z rozrywki papier ścierny w dłoń i jazda. :grrr: Dodam jeszcze że jak jadę i podkręcę basik to mi światła mijania lekko mrygają tak jak by był spadek napięcia :grrr: I powiedzcie mi jak możecie co tu może być grane? Bo troszkę to nie fajne jak za każdym odpaleniem na mrozie trzeba biec pod maskę.

no pain, no gain

Awatar użytkownika
LeszczVW
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: LeszczVW » ndz sty 10, 2010 22:25

wymien kostke w stacyjce. a co do mygajacych swiatel to regulator napiecia w alternatorze do wymiany. mi zginela iskra wiec mam wiekszy problem :grin:

pozdrawiam

MK2 PaSaDeNa viewtopic.php?f=87&t=589841
Było Jetta mkI coupe
Było mk2 F&I
Było mk3 Vr6
Bylo MkIV 1.9 Tdi
Jest Bora 1.9 Tdi i Mk2 1.6

Awatar użytkownika
woju494
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: woju494 » ndz sty 10, 2010 22:30

ale skoro kostka w stacyjce to dlaczego mu pomaga przeczyszczenie papierem? :bajer:

no pain, no gain

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”