skrzynia

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

males
Nowicjusz
Nowicjusz

skrzynia

Post autor: males » wt gru 06, 2005 23:55

Mam pytanie bo tak probowalem golfa ostatnio i jechlem na 5 140km/h inic wiecej niechce trzyma mi obroty cos 3 tys chyba a na 4 doszedlem do 160 km/h i mial cos kolo 5 tys.
i moje pytanie takie cz na 4 osiaga sie maksymalna predkosc czy cos nei tak mam z autem czy skrzynia :) ?
Pozdrawiam i dzieki za odp.

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » śr gru 07, 2005 00:12

Masz złą skrzynię do tego silnika.Sprawdż nr silnika i podjedż do ASO czyli serwisu vw a tam Ci powiedzą jaką powinieneś mieć skrzynię do tego motoru.I takiej szukaj.

males
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: males » śr gru 07, 2005 01:03

Jest problem bo zabardzo niemoge odczytac numerow bo sa skordowane np. P nie ma jst tylko N ? A ile cyferek powinno byc ?

[ Dodano: Sro Gru 07, 2005 00:06 ]
No to bedzie maly problem bo mam skordowane numery np. p nie ma jest tylko N i ida jakies cyferki ile ich powinno byc ? I czy do PN nie byly montowane takie same skrzynie? Bo jesl itak to chyba wystarczy zczytac oznaczenie i skonfrontowac z innymi uzytkownikami ?

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » śr gru 07, 2005 17:59

Jak niemożesz odczytać nr silnika to sprawdż w odprawie celnej lub karcie pojazdu.Jak dalej nic to w bagażniku na tylnym pasie lub na podłodze bagażnika masz naklejkę na której masz oznaczenie skrzyni jaka powinna być w tym aucie,no i jak jej niemasz to z nr nadwoziia do ASO i tam Ci powiedzą z jakim motorem ta buda wyszła i z jaka skrzynią.Pozdrawiam i działaj.

Awatar użytkownika
czyś
Forum Master
Forum Master

Post autor: czyś » śr gru 07, 2005 19:00

Sprzęgło ci się aby nie ślizga?

MH po przeszczepie bloku - alive&kicking!

Awatar użytkownika
t-tas
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: t-tas » śr gru 07, 2005 20:25

no to zdaje się że masz skrzynkę od diesla-koleś kupił skrzynie na szrocie ale złomiarz nie pamiętał czy ona jest od gti czy od diesla-po załozeniu do mk2 gti 107 ps ten sam efekt-takie same prędkości jak opisałeś-skrzynię zdieliśmy i oddaliśmy

mk1- wycofany ze służby- stoi jak ikarusy w kącie zajezdni
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”