Stuka w desce rozdzielczej...;/

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Kamil877
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Stuka w desce rozdzielczej...;/

Post autor: Kamil877 » czw sty 07, 2010 12:32

Witam.. od niedawna mam pewien problem ktory mnie bardzo denerwuje mianowicie posiadam Golfa 3 97r i gdy jezdze po wątpliwym asfalce (kolejiny) to slychac takie trzeszczenie stukanie.. nie wiem jak to nazwac w desce rozdzielczej a dokładnie przy kratkach nawiewu przy szybie po stronie pasażera... gdy sie zatrzymalem przy właczonym silniku przyłozyłem reke tam gdzie jest zaznaczone na zdjęciu Obrazek bardzo delikatnie szarpiąc to byl ten sam dzwiek a gdy zgasiłem silnik i znowu delikatnie szarpiąc nie bylo tego dzwieku.. wiec co moze być nie tak ?

Zdjęcie to przykład ! to nie jest moj golf !
Ostatnio zmieniony czw sty 07, 2010 17:42 przez Kamil877, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
piru
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: piru » czw sty 07, 2010 12:41

Kamil to co Cie denerwuje to tylko MK3 :hmm: :hmm: :hmm:
a na poważnie to mam ten sam problem jak jest zimno w samochodzie :grrr:
po nagrzaniu się w samochodzie czy w okresie letnim nie mam takich objawów :kac:
chcesz zniwelować stukanie ?
rozkręć deskę na czynniki pierwsze i ją od nowa poskręcaj :smoke:

moja bestia :grin:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=318356

http://www.vwvento-fans.com/index.php?option=com_content&task=view&id=173&Itemid=1

Awatar użytkownika
Kamil877
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil877 » czw sty 07, 2010 14:24

Podbijam temat... bo bardzo mi zalezy zeby ten problem zniknął

wypity
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: wypity » czw sty 07, 2010 16:54

a czy czasem głośnik w desce się nie poluzował?

Obrazek

Vii
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Vii » czw sty 07, 2010 16:59

piru pisze:Kamil to co Cie denerwuje to tylko MK3 :hmm: :hmm: :hmm:
po nagrzaniu się w samochodzie czy w okresie letnim nie mam takich objawów :kac:
Dokładnie ja mam tak samo, latem nie ma tych dzwieków tylko zima badz jak jest zimniej :P a co do rozkrecania i skladania ponownego to nie polecam bo moze stukać jeszcze bardziej haha, zostaw jak jest ..

Awatar użytkownika
Kamil877
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil877 » czw sty 07, 2010 17:39

wypity pisze:a czy czasem głośnik w desce się nie poluzował?

Nie mam głosnika w desce rozdzielczej tylko w drzwiach te zdjęcie nie jest moje tylko dalem dla przykładu

[ Dodano: 07 Sty 2010 16:40 ]
Vii pisze:
piru pisze:Kamil to co Cie denerwuje to tylko MK3 :hmm: :hmm: :hmm:
Dokładnie ja mam tak samo, latem nie ma tych dzwieków tylko zima badz jak jest zimniej :P a co do rozkrecania i skladania ponownego to nie polecam bo moze stukać jeszcze bardziej haha, zostaw jak jest ..
ale czemu gdy zgasze silnik i jak poruszam reka w tym miejscu to nie ma tego dzwieku a jak silnik jest wlaczony to jest ten dzwiek..
Ostatnio zmieniony czw sty 07, 2010 17:41 przez Kamil877, łącznie zmieniany 1 raz.

Vii
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Vii » czw sty 07, 2010 18:13

Kamil877 pisze:ale czemu gdy zgasze silnik i jak poruszam reka w tym miejscu to nie ma tego dzwieku a jak silnik jest wlaczony to jest ten dzwiek..
Bo silnik wywołuje pewne drgania ktorych reka nie wykonasz i nie poruszysz tego plastiku w taki ruch ktory porusza go silnik, to chyba tak najprosciej ;)
Ostatnio zmieniony czw sty 07, 2010 18:14 przez Vii, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
arielo87
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: arielo87 » czw sty 07, 2010 19:07

Podepnę się pod temat :chytry:

A już myślałem, że to u mnie tylko trzeszczy a tu klops :grin: U mnie jakoś od lata było słychać jakieś podejrzane stuki w okolicy prawej części deski, ale tylko wtedy, gdy jeździłem po nierównym (studzienki, kocie łby itp.) Szlag może trafić. Jakiś czas temu okazało się, że winowajcą był... nawiew pasażera. Coś w środku telepie się. Co? Nie wiem, ale wystarczyło zamknąć nawiew by problem zniknął.

Pozostał jeszcze jeden problem - tym razem głośne trzaski spod dechy. I tu już nie wiem. Wygląda to następująco, że jadę sobie spokojnie, po równej drodze i nagle spod dechy (w okolicy zegarów??) TRZASK!!! Jakby coś pękało....Spotkał się ktoś z czymś takim?

O:o===vw===o:O

Awatar użytkownika
Misiek_B
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Misiek_B » czw sty 07, 2010 19:26

A jeszcze sprawdz czy cos nie wpadło ci miedzy szybę a deske bo ja miałem tak jak kawaek tektury sie tam dostał i popiskiwał dziad. :helm:

[b][size=150][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=106888]Mój czerwony Golfik[/url][/size][/b]

Zapraszam vw maniaków z podkarpacia równiez na forum - http://www.vag-podkarpacie.pl

Awatar użytkownika
Kamil877
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil877 » czw sty 07, 2010 20:57

a jak sie nagrzeje auto tez macie ten dzwiek ? ;// bo u mnie na zimnym jest ok.. a jak daje na max nawiew ciepły zaczyna sie problem..

[ Dodano: 09 Sty 2010 15:45 ]
???????????????????????????????????????????????

[ Dodano: 09 Sty 2010 15:51 ]
arielo87 pisze:Podepnę się pod temat :chytry:

A już myślałem, że to u mnie tylko trzeszczy a tu klops :grin: U mnie jakoś od lata było słychać jakieś podejrzane stuki w okolicy prawej części deski, ale tylko wtedy, gdy jeździłem po nierównym (studzienki, kocie łby itp.) Szlag może trafić. Jakiś czas temu okazało się, że winowajcą był... nawiew pasażera. Coś w środku telepie się. Co? Nie wiem, ale wystarczyło zamknąć nawiew by problem zniknął.

Pozostał jeszcze jeden problem - tym razem głośne trzaski spod dechy. I tu już nie wiem. Wygląda to następująco, że jadę sobie spokojnie, po równej drodze i nagle spod dechy (w okolicy zegarów??) TRZASK!!! Jakby coś pękało....Spotkał się ktoś z czymś takim?
a jak zamknac nawiew ? :jezor:
Ostatnio zmieniony sob sty 09, 2010 16:58 przez Kamil877, łącznie zmieniany 1 raz.

Krzysiek W.
Forum Master
Forum Master

Post autor: Krzysiek W. » sob sty 09, 2010 23:12

Kamil877 pisze:a jak zamknac nawiew ?
Pod kratką od nawiewu znajduje się pokrętło do otwierania/zamykania w/w elementu. Nie pamiętam w którą stronę trzeba przekręcić , aby wykonać tę czynność. Poradzisz sobie napewno. :bajer:

Nic już nie będzie takie same.

Awatar użytkownika
arielo87
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: arielo87 » ndz sty 10, 2010 23:17

Krzysiek W. pisze:
Kamil877 pisze:a jak zamknac nawiew ?
Pod kratką od nawiewu znajduje się pokrętło do otwierania/zamykania w/w elementu. Nie pamiętam w którą stronę trzeba przekręcić , aby wykonać tę czynność. Poradzisz sobie napewno. :bajer:
No dokładnie. Tak bynajmniej zakończył się mój problem, nie jest powiedziane, że w Twoim golfie też wystarczy.

Ja bym też wyciągnął radio i zobaczył czy coś za nim nie lata, skoro po środku coś się telepie.

Awatar użytkownika
piru
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: piru » śr sty 13, 2010 15:58

u mnie problem ustaje jak się samochód nagrzeje :hmm: jak jest zimny to notorycznie coś stuka ale po nagrzaniu na szczęście ustaje :kac:

moja bestia :grin:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=318356

http://www.vwvento-fans.com/index.php?option=com_content&task=view&id=173&Itemid=1

Awatar użytkownika
arielo87
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: arielo87 » śr sty 13, 2010 16:19

Mi znowu strzela czasami jak się nagrzeje :green_fuck:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”