Zdjęcie to przykład ! to nie jest moj golf !
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dokładnie ja mam tak samo, latem nie ma tych dzwieków tylko zima badz jak jest zimniejpiru pisze:Kamil to co Cie denerwuje to tylko MK3![]()
![]()
![]()
a na poważnie to mam ten sam problem jak jest zimno w samochodzie![]()
po nagrzaniu się w samochodzie czy w okresie letnim nie mam takich objawów![]()
chcesz zniwelować stukanie ?
rozkręć deskę na czynniki pierwsze i ją od nowa poskręcaj
wypity pisze:a czy czasem głośnik w desce się nie poluzował?
ale czemu gdy zgasze silnik i jak poruszam reka w tym miejscu to nie ma tego dzwieku a jak silnik jest wlaczony to jest ten dzwiek..Vii pisze:Dokładnie ja mam tak samo, latem nie ma tych dzwieków tylko zima badz jak jest zimniejpiru pisze:Kamil to co Cie denerwuje to tylko MK3![]()
![]()
![]()
a na poważnie to mam ten sam problem jak jest zimno w samochodzie![]()
po nagrzaniu się w samochodzie czy w okresie letnim nie mam takich objawów![]()
chcesz zniwelować stukanie ?
rozkręć deskę na czynniki pierwsze i ją od nowa poskręcaja co do rozkrecania i skladania ponownego to nie polecam bo moze stukać jeszcze bardziej haha, zostaw jak jest ..
Bo silnik wywołuje pewne drgania ktorych reka nie wykonasz i nie poruszysz tego plastiku w taki ruch ktory porusza go silnik, to chyba tak najprosciejKamil877 pisze:ale czemu gdy zgasze silnik i jak poruszam reka w tym miejscu to nie ma tego dzwieku a jak silnik jest wlaczony to jest ten dzwiek..
a jak zamknac nawiew ?arielo87 pisze:Podepnę się pod temat![]()
A już myślałem, że to u mnie tylko trzeszczy a tu klopsU mnie jakoś od lata było słychać jakieś podejrzane stuki w okolicy prawej części deski, ale tylko wtedy, gdy jeździłem po nierównym (studzienki, kocie łby itp.) Szlag może trafić. Jakiś czas temu okazało się, że winowajcą był... nawiew pasażera. Coś w środku telepie się. Co? Nie wiem, ale wystarczyło zamknąć nawiew by problem zniknął.
Pozostał jeszcze jeden problem - tym razem głośne trzaski spod dechy. I tu już nie wiem. Wygląda to następująco, że jadę sobie spokojnie, po równej drodze i nagle spod dechy (w okolicy zegarów??) TRZASK!!! Jakby coś pękało....Spotkał się ktoś z czymś takim?
No dokładnie. Tak bynajmniej zakończył się mój problem, nie jest powiedziane, że w Twoim golfie też wystarczy.Krzysiek W. pisze:Pod kratką od nawiewu znajduje się pokrętło do otwierania/zamykania w/w elementu. Nie pamiętam w którą stronę trzeba przekręcić , aby wykonać tę czynność. Poradzisz sobie napewno.Kamil877 pisze:a jak zamknac nawiew ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 83 gości