biala masa w pokrywie wtrys gdzie filtr przeciwpylkowy g3

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

tomek01
Mały gagatek
Mały gagatek

biala masa w pokrywie wtrys gdzie filtr przeciwpylkowy g3

Post autor: tomek01 » wt gru 06, 2005 10:45

po sciagnieciu weza laczacego pokrywe z wtyskiem zobaczylem biala mace nie wiem co to jest i drugie gdzie znajduje sie przeciwpylowy filter

greg

Post autor: greg » wt gru 06, 2005 11:00

filtr przeciwpyłkowy masz na podszybiu - musisz zdjąć ten plastik pod szybą ale najpierw odkręcić wycieraczki, wykręcasz zapinki zsuwasz łacznik bo osłona plastikowa podszybia jest z 2 elementów i zdejmujesz ten ze strony pasażera. Tam jest filterek

[ Dodano: Wto Gru 06, 2005 10:01 am ]
biały nalot na odmie może być skondensowana woda jeśli jeździsz na krótkich odcinkach

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » wt gru 06, 2005 11:31

co do filtra przeciwpyłkowego to tu jest cała wymiana opisana http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... wpy+kowego

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

djset

Post autor: djset » wt gru 06, 2005 12:13

do wymiany filtra nie trzeba odkrecac wycieraczek :) wystarczy zdjąc prawą czesc podszybia, odkrecając 4 srobko-spinki i wyjmując plastikową czesc podszybia. wycieraczki sa zamocowane na lewym podszybiu ;)

Awatar użytkownika
pico
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: pico » wt gru 06, 2005 12:47

zgadza się nie trzeba zdejmowac wycieraczek.u mnie zastosowałem zamiast oryginalnego filtru matę filtrującą pył od przemysłowych mat stosowanych w szafach sterowniczych gdzie jest wymagane chłodzenie.jest git nawet lepiej od oryginału bo więcej puszcza powietrza

djset

Post autor: djset » wt gru 06, 2005 13:21

pico pisze:u mnie zastosowałem zamiast oryginalnego filtru matę filtrującą pył od przemysłowych mat stosowanych w szafach sterowniczych gdzie jest wymagane chłodzenie.jest git nawet lepiej od oryginału bo więcej puszcza powietrza

bardzo pomyslowo! brawo!
a ja jak kiedys jeszcze mailem poloneza caro to zastosowalem zwyklą ponczoche :) moze ktos sie bedzie smial, ale ograniczylo to bardzo zanieczyszczenia wewnatrz i deska rozdzielcza zawsze byla czysta :)

tomek01
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: tomek01 » czw gru 08, 2005 19:18

po waszych wskazowkach opanowalem temat bezblednia tylko dobrze odkuzylem z dwoch stron w rowkach a pozatym mialem pelno lisci jest ok dzieki

djset

Post autor: djset » pt gru 09, 2005 00:00

to tera kliknij nam ładnie "pomógł" ;-)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”