Problem z TURBO
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z TURBO
Helo jestem posiadaczką VW Passata rok 1998 1,9TDI
Coś mi się wydaje że chyba wysiadło turbo.
Podczas jazdy przy 2 tysiącach załacza ale nie wykorzystuje 100%, przy pełnym gazie silnik zaczyna się dusić?
2 sprawa Intercooler był uszkodzony ale został naprawiony tzn dziurka w nim została zaklejona jakimś płynnym metalem!
Czy to może być turbo czy może intercooler jest nieszczlny? proszę o podpowiedź>
z góry dziękuję za radę!!!
Coś mi się wydaje że chyba wysiadło turbo.
Podczas jazdy przy 2 tysiącach załacza ale nie wykorzystuje 100%, przy pełnym gazie silnik zaczyna się dusić?
2 sprawa Intercooler był uszkodzony ale został naprawiony tzn dziurka w nim została zaklejona jakimś płynnym metalem!
Czy to może być turbo czy może intercooler jest nieszczlny? proszę o podpowiedź>
z góry dziękuję za radę!!!
trzeba sciagnac waz od inrecoolera i sprawdzic czy nie ma wyciekow oleju i sprawdzic czy lopatki turbiny kreca sie delikatnie czy nie ale jak auto traci moc to bedzie to zapewne turbo bo z reszta bardzo czesto sie spotykam z awariami turbosprezarek w tym a ucie,chyba ze pompowtryski,nalezaloby zapiac komputer i moze cos by sie pani dowiedziala.
więcej szczegółów jeśli można i wtedy sie pomyśli co to może byc
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
chodzi mi czy turbina jest chlodzona ciecza i czy jest pompka wymuszajaca obieg wody.byly turbiny chlodzone olejem i z dodatkowym kanalem na plyn chlodniczy i tylko mam takie zapytanie bo jak jest chlodzona ciecza to motor mozna gasic niby od razu a jak tylko olejem to trzeba odczekac bo to smier dla lozysk dla tego pytam pani jak uzytkuje auto zeby upewnic sie czy to moze byc turbo
smiejęgolfir pisze:a z ta diagnoza to sie ze mnie smiejesz czy mowiles powaznie?

bez urazy ale jeśli piszesz że jak auto traci moc to pewnie turbo albo pompki, to tak jakbys powiedział że jak kogos łamie w kościach to zapewne ma grype.
Suchagola, podała za malo informacji żeby można było cokolwiek powiedzieć
Co do chłodzenia turbiny to jest ona chłodzona olejem - dobrze kombinujesz, ale turbine zostawmy na później, jak dowiemy się jaki to typ silnika
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB