Witam!!!
Czy ktoś może mi doradzić jakiego przewodu masowego należy użyć? Oczywiście w sklepach znajdują się najróżniejsze, ale czym sie kierować przy zakupie? Jest to mały wydatek ale ma ogromne znaczenie chodźby dla porannego rozruchu po mroźnej nocy. Czy grubość tego przewodu jest uzalezniona od stosowanego akumulatora? Jeżeli tak to w jaki sposób dobrać odpowiedni? Dodam że stosowany przeze mnie aku to Centra Futura 53AH, silnik 1.8 benzyna.
PS: użyłem opcji szukaj, ale przejrzenie wyników graniczy z cudem XD
Masa- jaki przewód?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Masa- jaki przewód?
Ostatnio zmieniony pn sty 04, 2010 10:14 przez marcin-=1986=-, łącznie zmieniany 1 raz.
marcin-=1986=-, napewno kup miedziany najlepiej plecionke,od 12 do 20mm2 bedzie dobry
Ostatnio zmieniony pn sty 04, 2010 10:32 przez damian81Z, łącznie zmieniany 4 razy.
[size=100][b]swiadomy praw i obowiązkóV Wybrałem VW [/b][/size]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]
-
- Nowicjusz