Problem z samochodem sprzęgło czy coś innego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z samochodem sprzęgło czy coś innego
Witam przedwczoraj jechałem samochodem i przy skręcaniu w prawo przy zmianie biegu coś mi strzeliło cicho. Okazało sie że samochód stoi w miejscu nie da rady jechać a prędkośc na zegarach rośnie jak jest wrzucony bieg , gdy nie jest wciśnięte sprzęgło slychać jakiś zgrzyt przy silniku i biegi bez wciskania sprzęgla wchodzą z leciutkim zgrzytem. A gdy sprzęglo wcisnę to biegi cicho wchodzą no ale samochód nie jedzie. Co może być tego problemem? sprzęglo? czy przegub? proszę o pomoc.
Jacek
- stopczyk26
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Problem z samochodem sprzęgło czy coś innego
Jacek1822 pisze:gdy nie jest wciśnięte sprzęgło slychać jakiś zgrzyt przy silniku i biegi bez wciskania sprzęgla wchodzą z leciutkim zgrzytem.
a jak maja wchodzic bez sprzegła biegi, chcesz skrzynie rozwalić?
[size=100][b]swiadomy praw i obowiązkóV Wybrałem VW [/b][/size]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]
Jacek1822, ok 200zł
Ostatnio zmieniony pn sty 04, 2010 00:35 przez damian81Z, łącznie zmieniany 1 raz.
[size=100][b]swiadomy praw i obowiązkóV Wybrałem VW [/b][/size]
Tak ale z robocizna chyba liczysz juz? Bo za nowy przegub dałem 130 zł ... a na allegro kupi sie juz za 80 zł choc powatpiewam w te za 80 zł, a dokładniej w ich wytrzymałość i takich bubli tez lepiej nie kupować ..damian81Z pisze:Jacek1822, ok 200zł
Ostatnio zmieniony pn sty 04, 2010 00:41 przez Vii, łącznie zmieniany 4 razy.