Moja pompa hamulcowa działa dośc kiepsko, ciężko w niej o zablokowanie kó podczas hamowania, gdy wymianiałem przewód hamulcowy dośc ciężko było odpowietrzyć cały układ, długo trzeba było się namachać pedałem hamulca. Zastanawiam się nad kupnem nowego zamiennika, kosztuje ok 100-110zł . Jak się sprawuje taka pompa??
[ Dodano: 02 Sty 2010 22:50 ]
Panowie co z tą pompa?? orientuje sie ktoś w temacie?
Dylemat zamiennika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
- a skąd my mamy wiedzieć, jaką pompę chcesz kupić? Cena nie pozwala zidentyfikować modelu. Zastanów się może jeszcze nad zestawem naprawczym - dużo taniej, ale nie wiem, jak to się sprawuje (niech ktoś inny się wypowie). Jeżeli nowa pompa to firmy ATE - http://e-autoparts.pl/catalog/pompa-ham ... -5463.html - dla przykładu. Co prawda 2x droższa, ale to właśnie ATE dostarczało systemy hamulcowe do mkII, także to jest dokładnie to samo co ori, tylko bez znaczka VW.pittereck pisze:Zastanawiam się nad kupnem nowego zamiennika, kosztuje ok 100-110zł . Jak się sprawuje taka pompa??
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Pedał jest miękki, i nawet gdy wcisnę go do oporu przy prędkości ok 50-60 km /h na asfalcie niemam co myśleć o zblokowanych kołach. Samochód zaczyna hamowac dopiero gdy pedał jest wciśnięty do połowy. Gdy czasami na światłach trzymam wcisniety hamulec mam wrażenie że pedał powoli a skutecznie opada na dół.belcho99 pisze:albo nieco zapowietrzony uklad, opis jest nieprecyzyjny.edzio pisze:Wygląda na problemy z servem.pittereck pisze:Moja pompa hamulcowa działa dośc kiepsko, ciężko w niej o zablokowanie kó podczas hamowania
Co do zestawów naprawczych to już to przerabiałem przy poprzedniej pompie która mi padła, niepamietam jakiej firmy był ten zestaw ale żadnej poprawy, metalowe częsci pompy były ok, ale uszczelki pewnie kiepskiej jakości i pompa całe cisnienie traciła bokami. zainstalowałem uzywke ze szrotu za pare groszy ale ta tez jest mysle niebezpieczna i dlatego teraz myślę o wymianie na nówke.