Otwieranie klapy bagażnika.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

habor
Nowicjusz
Nowicjusz

Otwieranie klapy bagażnika.

Post autor: habor » czw gru 31, 2009 12:34

Witam.

Mam problem z klapą bagażnika, mianowicie jak pociągnę za rączkę klapa się otwiera ale już nie zamyka. Zdjąłem tapicerkę z klapy i okazało się że silniczek odpowiadający za otwieranie kalpy wysuwa się ale już nie cofa. Sprawdziłem napięcie na silniczku no i niby jest dobrze przez jakieś 3-4 sekundy podawane jest 12V silnik wysuwa się ale jak napięcie znika to już nie cofa. Kupiłem nowy oryginalny silniczek, podłączyłem go i teraz jak nacisnę klamkę to wysuwa się i cofa ale cofa bardzo pomału, trochę dziwnie bo jak odłączę całkiem kostkę to cofa od razu, miernik pokazywał że na pięcie na silniczku spada do 0 a więc czemu silniczek tak powoli się cofa.

Może tak ma być, że ten silniczek tak powoli się cofa.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Post autor: Haki » czw gru 31, 2009 13:17

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=292240 temat bardzo do siebie podobny .

Ps - odnośnie tego cięgna - u mnie tak samo wolno się cofa.
Zobacz czy coś tam nie spadło , ewentualnie przesmaruj tą prowadnicę i cały mechanizm.

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

habor
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: habor » czw gru 31, 2009 13:54

Na 100% blokował go ten silniczek elektryczny. Po prostu czasami się tak powoli cofał a czasami w ogóle nie cofał się. No do tego jeszcze piny w samym zamku zardzewiałe no i czasami alarm sam potrafił się włączać :) Wielkie dzieki.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”