wskaznik od paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- kapitan bomba
- Nowicjusz
wskaznik od paliwa
czym moze byc spowodowane "motanie sie" wskaznika od paliwa? juz ktorys raz zdarza mi sie ze przy prawie pustym zbiorniku wskazowka idzie rowno w gore.. az do pelna.. po jakims czasie( raz stal 2 godz i po ponownym odpaleniu zaczelo sie poprawiac, kolejnym razem znow po ok 30min jazdy zaczal sie odwieszac) zaczyna powoli opadac do odpowiedniego miejsca, raz zdarzylo mi sie to z polaczeniem wraz z wskaznikiem od temp.. caly czas pokazywal 0, dopiero gdy paliwo zaczelo spadac temp zaczela rosnac do 90... mroz? czy jakies zawilgocenie instalacji?
Re: wskaznik od paliwa
Podepnij pod VAG i zobaczymy co wyskoczy.kapitan bomba pisze:czym moze byc spowodowane "motanie sie" wskaznika od paliwa? juz ktorys raz zdarza mi sie ze przy prawie pustym zbiorniku wskazowka idzie rowno w gore.. az do pelna.. po jakims czasie( raz stal 2 godz i po ponownym odpaleniu zaczelo sie poprawiac, kolejnym razem znow po ok 30min jazdy zaczal sie odwieszac) zaczyna powoli opadac do odpowiedniego miejsca, raz zdarzylo mi sie to z polaczeniem wraz z wskaznikiem od temp.. caly czas pokazywal 0, dopiero gdy paliwo zaczelo spadac temp zaczela rosnac do 90... mroz? czy jakies zawilgocenie instalacji?
Od siebie dodam ,że bardzo niezdrowo jest dla TDI mieć małą ilość paliwa w zbiorniku = zabijesz tym pompę.
Sprawdź czy pływak się nie zawiesza - lub czy po prostu nie jest uszkodzony.
Dostaniesz się do niego - od góry zbiornika - pod kanapą,
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- kapitan bomba
- Nowicjusz