Pompa hamulcowa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

genuś
Nowicjusz
Nowicjusz

Pompa hamulcowa

Post autor: genuś » śr gru 30, 2009 01:13

Witam,
Czy ktoś się orientuje jaka powinna być wartość podciśnienia wytwarzanego przez pompę hamulcową do serwa? Przekopałem sporo wątków, książek i katalogów ale nie mogę znaleźc takiej informacji. Jeśli ktoś wie, będę wdzięczny za pomoc. Chodzi o MK3 1,9 TD 75KM.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
damian81Z
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: damian81Z » śr gru 30, 2009 01:30

genuś,serwo wspomaga pompe hamulcowa, reguluje to korektor sily hamowania w zaleznosci od obciazenia,cisnienie w obwodzie przednim 5-10Mpa w obwodzie tylnym 3-5,7 Mpa

[size=100][b]swiadomy praw i obowiązkóV Wybrałem VW [/b][/size]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]

genuś
Nowicjusz
Nowicjusz

Pompa podciśnienia serwa

Post autor: genuś » śr gru 30, 2009 17:04

Dzięki za odpowiedź. Masz rację z pompą hamulcową. Wprowadziłem w błąd tematem postu. Chodziło mi o pompę podciśnienia, która wytwarza podciśnienie do serwa. Potrzebuję wiedzieć jakie ciśnienie powinno być podawane przewodem z pompy do serwa.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
damian81Z
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: damian81Z » śr gru 30, 2009 17:27

genuś, obiło mi sie o uszy ze cos koło 1 bara

[size=100][b]swiadomy praw i obowiązkóV Wybrałem VW [/b][/size]
[b]"Ktoś o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu"[/b]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”