witam mam problem padla mi stacyjka a nowa bede mial za pare dni auta potrzebuje moze ktos wie jakie przewody musze zlaczyc zeby odpalic go na krotko ?
[ Dodano: Nie Gru 04, 2005 13:24 ]
auto to Golf II 1.3 rok 1991
padla mi stacyjka jak odpalic z przewodow
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Z tego co pamietam to łączysz ze sobą razem wszystkie przewody oprócz czarno czerwonego ( od rozrusznika). Potem żeby zapalisz dotykasz przewodem od rozrusznika to miejsca połączenia pozostałych przewodów.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
wlacz zaplon, bieg na luzie, wez przewod jakis, jeden koniec dajesz do plusa akumlatora drugi koniec do wsowki przy rozruszniku tam gdzie jest podpiety jeden przewod kolor czarno-czerwony
Sprzedam; [url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=178273][b]zestaw, mono-wtrysk, na przerobienie z gaźnika[/b][/url]
- t-tas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
moje pytanko-nie możesz przekręcić dalej kluczyka(w pozycje rozruchu) czy przekręcasz w pozycje rozruchu a rozrusznik się nieobraca????gutt07 pisze:tzn zaplon moge wlaczyc ale nie moge przekrecic kluczyka dalej zeby zaskoczyl rozrusznik chodzi mi o kable od rozrusznika
miałem podobny problem-musiałem siłować się z kluczykiemi dopiero kręcił rozrusznik-rozebrałem stacyjkę i skręciłem juz niepamiętam w którą stronęten wąs co idzie od zamka stacyjki do kostki stacyjki i jest ok