padla mi stacyjka jak odpalic z przewodow

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

gutt07

padla mi stacyjka jak odpalic z przewodow

Post autor: gutt07 » ndz gru 04, 2005 14:13

witam mam problem padla mi stacyjka a nowa bede mial za pare dni auta potrzebuje moze ktos wie jakie przewody musze zlaczyc zeby odpalic go na krotko ?

[ Dodano: Nie Gru 04, 2005 13:24 ]
auto to Golf II 1.3 rok 1991

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz gru 04, 2005 14:27

Z tego co pamietam to łączysz ze sobą razem wszystkie przewody oprócz czarno czerwonego ( od rozrusznika). Potem żeby zapalisz dotykasz przewodem od rozrusznika to miejsca połączenia pozostałych przewodów.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

gutt07

Post autor: gutt07 » ndz gru 04, 2005 14:37

tzn zaplon moge wlaczyc ale nie moge przekrecic kluczyka dalej zeby zaskoczyl rozrusznik chodzi mi o kable od rozrusznika

Awatar użytkownika
okulik
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: okulik » ndz gru 04, 2005 14:44

wlacz zaplon, bieg na luzie, wez przewod jakis, jeden koniec dajesz do plusa akumlatora drugi koniec do wsowki przy rozruszniku tam gdzie jest podpiety jeden przewod kolor czarno-czerwony

Sprzedam; [url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=178273][b]zestaw, mono-wtrysk, na przerobienie z gaźnika[/b][/url]

Awatar użytkownika
t-tas
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: t-tas » ndz gru 04, 2005 15:06

gutt07 pisze:tzn zaplon moge wlaczyc ale nie moge przekrecic kluczyka dalej zeby zaskoczyl rozrusznik chodzi mi o kable od rozrusznika
moje pytanko-nie możesz przekręcić dalej kluczyka(w pozycje rozruchu) czy przekręcasz w pozycje rozruchu a rozrusznik się nieobraca????
miałem podobny problem-musiałem siłować się z kluczykiemi dopiero kręcił rozrusznik-rozebrałem stacyjkę i skręciłem juz niepamiętam w którą stronęten wąs co idzie od zamka stacyjki do kostki stacyjki i jest ok

gutt07

Post autor: gutt07 » ndz gru 04, 2005 15:29

nie kluczyk dalej nie kreci na zapasowym tez lipa udalo sie podlaczyc na krotko w tygodniu kupie stacyjke i bedzie spoko ogromne dzieki za pomoc

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”