popsuty akumulator/alternator

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

stivmistrz
Nowicjusz
Nowicjusz

popsuty akumulator/alternator

Post autor: stivmistrz » wt gru 29, 2009 16:26

Mam golfa III 1.6 5 miesięcy temu kupiłem nowy akumulator wszystko było by ok do czasu gdy mi się on kompletnie rozładował.Podładowałem go i pochodził przez kolejne 3 dni:/ Zrozpaczony oddałem akumulator do sklepu. Tam dali mi zastępczy akumulator lecz coś znowu jest nie tak. Podczas odpalania trzeszczy, piszyczy itp a gdy odpalam silnik na zegarze włącza się diodka akumulatora na kilka sekund znika i pojawia się spowrotem. To wina akumulatora, alternatora czy może czegoś innego???

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Re: popsuty akumulator/alternator

Post autor: Haki » wt gru 29, 2009 16:39

stivmistrz pisze:Mam golfa III 1.6 5 miesięcy temu kupiłem nowy akumulator wszystko było by ok do czasu gdy mi się on kompletnie rozładował.Podładowałem go i pochodził przez kolejne 3 dni:/ Zrozpaczony oddałem akumulator do sklepu. Tam dali mi zastępczy akumulator lecz coś znowu jest nie tak. Podczas odpalania trzeszczy, piszyczy itp a gdy odpalam silnik na zegarze włącza się diodka akumulatora na kilka sekund znika i pojawia się spowrotem. To wina akumulatora, alternatora czy może czegoś innego???
Sprawdź ładowanie na alternatorze - i podaj wskazania.

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

Awatar użytkownika
Blade88
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Blade88 » wt gru 29, 2009 16:40

skoro wymienili Ci akumulator na nowy, a problem dalej sie pojawia, to nie sadze aby byla to wina akumulatora, a jesli sie pojawia dioda akumulatora to znaczy ze nie ma ladowania

Niektore kobiety sa bezcenne, za wszystkie inne zaplacisz karta MasterCard xD

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » wt gru 29, 2009 16:53

stivmistrz pisze:Podczas odpalania trzeszczy, piszyczy
pasek kolego do sprawdzenia...jeżeli jest w złym stanie lub słabo naciągnięty to nie będzie ładowania i aku będzie padał

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”