xenon hid przygasanie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
banditoss
Nowicjusz
Nowicjusz

xenon hid przygasanie

Post autor: banditoss » czw gru 24, 2009 21:54

Witam,

chciałbym odnowić temat xenonu który kiedyś założyłem, w tamtym roku założyłem xenony HID 6000k w moim golfie na lampach soczewkowych od razu po założeniu było wszystko ok ale nie do końca bo żarniki świeciły ale po dojechaniu do ściany było widać po odblasku ze co chwile żarnik przygasa delikatnie (tak jak drganie lub smużenie) podobnie jak stroboskop, jeździłem tak i po kilku miechach spaliłem żarniki oraz jedną przetwornice po czym wymieniłem przetwornice na nowe(gwarancja) i kupiłem dwa nowe żarniki, po założeniu było tak samo i po chyba 3 miechach spaliło mi żarnik w lewej lampie, kupiłem teraz nowy zestaw na allegro zamontowałem wczoraj wszystko jak należy w garażu z kolegą i po włączeniu świateł świeciło elegancko może przez 2minuty a potem widać na drzwiach od garażu ten sam efekt delikatnego smużenia, nie chce zajechać nowego kompletu więc może ktoś wie od czego się tak może dziać,sprawdzałem ładowanie na aku i mam około 14,2-14,3. Zauważyłem też że jak mam wyłączone xenony a włączone radio(radiu+wzmacniacz+tuba) na zapalonym silniku i włączę światła to tuba robi buuum :( :( :( POMOCY

Awatar użytkownika
LoLs
Forum Master
Forum Master
Auto: bmw
Kontakt:

Post autor: LoLs » czw gru 24, 2009 23:00

sprawdź zasilanie i masę może gdzieś nie styka dobrze a wiadomo ze bez dobrej masy są problemy w aucie z elektryką

[URL=https://meettomy.site]Sexy Womans in your town[/URL]

Awatar użytkownika
banditoss
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: banditoss » pt gru 25, 2009 15:05

ok sprawdzę może dziś i napisze co i jak, dobija mnie ten problem jak nie znajdę co to, to po świętach pojadę chyba do jakiegoś elektro-mechanika

Awatar użytkownika
Tical
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Tical » pt gru 25, 2009 21:27

Sprawdz najpierw silicznek od regulacji czy aby trzyma ok, nastepnie musisz sprawdzic polaczenia elektryczne czy gdzies Ci nie zanika napiecie, bo to moze byc zrodlem problemow, wiem ze moze to byc trudne do zdiagnozowania, ale miernik i ruszanie przewodami moze Ci pomoc :)
To wyglada na klasyczny problem z polaczeniem elektrycznym i tutaj nie ma co wymyslac, napiecie musi byc tam gdzie jego miejsce i koniec :bigok:

Awatar użytkownika
Jesionvr6
...
...
Kontakt:

Post autor: Jesionvr6 » pt gru 25, 2009 23:17

załóż przekazniki do zasilania żarników i bedziesz miał po kłopocie wiem bo sam zajechałem 2 kpl hidów które sie paliły jeden za drugim w taki sam sposób jak u ciebie. a teraz juz jezdze pół roku i wszystko śmiga jak trzeba
Ostatnio zmieniony pt gru 25, 2009 23:18 przez Jesionvr6, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

Awatar użytkownika
banditoss
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: banditoss » ndz gru 27, 2009 17:48

ok sprawdzę miernikiem i poruszam kablami, ale podajcie jakiś link do zrobienia przekaźników do żarników bo jest tego trochę i teraz nie wiem który wybrać :)

sebus_777
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: sebus_777 » ndz gru 27, 2009 20:49

no tez bym prosil bo kupilem nowe lampy juz i dalej jest to samo czyli tak poprostu mrugaja widac to na scianie i boje sie zeby nie spalic chociaz jezdze juz na nich pol roku i nic im narazie sie nie stalo ale denerwoje mnie to toroche.

Awatar użytkownika
Tical
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Tical » pn gru 28, 2009 15:27

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”