chciałbym odnowić temat xenonu który kiedyś założyłem, w tamtym roku założyłem xenony HID 6000k w moim golfie na lampach soczewkowych od razu po założeniu było wszystko ok ale nie do końca bo żarniki świeciły ale po dojechaniu do ściany było widać po odblasku ze co chwile żarnik przygasa delikatnie (tak jak drganie lub smużenie) podobnie jak stroboskop, jeździłem tak i po kilku miechach spaliłem żarniki oraz jedną przetwornice po czym wymieniłem przetwornice na nowe(gwarancja) i kupiłem dwa nowe żarniki, po założeniu było tak samo i po chyba 3 miechach spaliło mi żarnik w lewej lampie, kupiłem teraz nowy zestaw na allegro zamontowałem wczoraj wszystko jak należy w garażu z kolegą i po włączeniu świateł świeciło elegancko może przez 2minuty a potem widać na drzwiach od garażu ten sam efekt delikatnego smużenia, nie chce zajechać nowego kompletu więc może ktoś wie od czego się tak może dziać,sprawdzałem ładowanie na aku i mam około 14,2-14,3. Zauważyłem też że jak mam wyłączone xenony a włączone radio(radiu+wzmacniacz+tuba) na zapalonym silniku i włączę światła to tuba robi buuum