Problem z alarmem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

daarek
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Problem z alarmem

Post autor: daarek » czw gru 24, 2009 21:12

Witam

Mam taki problem z alarmem, a wiec kupiłem alarm STIG 42 podłączyłem wszystko do centralki pneumatycznej i gra tylko w czasie jazdy włączają sie kierunki i wyje syrenka alarmowa czym to moze być spowodowane...?? Nie wiem czy to wazne ale jak podczas jazdy zgasze i wyciagne kluczyk ze stacyjki to jak by sie wyłączało wszystko

Awatar użytkownika
roger18sx
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: roger18sx » czw gru 24, 2009 21:15

to moze nie podpiełes kabla z 12v po zapłonie

VW NA ZAWSZE

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw gru 24, 2009 21:18

daarek, albo źle podłączyłeś, albo masz ustawianą w alarmie opcję antynapadu, która wymaga żebyś nacisnął przycisk serwisowy po lub przed odpalaniem silnika. Poczytaj sobie dokładnie instrukcję, a co do błędu w połączeniu to wszystkie potrzebene porady są na forum. I jeśli chcesz pomocy dalszej to wklej schemat i opisz dokładnie co gdzie podłączyłeś.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

daarek
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: daarek » czw gru 24, 2009 21:30

Nio wiec tak wtykę miałem 6 kablową
2 kable zółte pod +12V
2 białe do otwierania i zamykania drzwi
2 pomarańczowe wolne

a co do centalki to podłączyłem tylko czujnik krańcowy, syrenke i kierunki do alarmu

A i własnie zapomniałem po włączeniu zapłonu alarm sie sam uzbraja i dioda zaczyna migac

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw gru 24, 2009 22:17

daarek pisze:a co do centalki to podłączyłem tylko czujnik krańcowy, syrenke i kierunki do alarmu
tylko? A właściwe podłączenie plusa stałego, plusa po zapłonie?

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

daarek
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: daarek » czw gru 24, 2009 22:17

No nie wiem co juz robic przełozyłem zworke zeby zamiast automatycznego amykania samochodu po 15 sek tylko sygnalizowało potrzebe zamknięcia ale to nic nie dało

[ Dodano: 24 Gru 2009 21:19 ]
No plus podłączyłem pod czerwony kabel gdzie jak badałem ciagle jest prąd a minus do masy,a co to plus po zapłonie?? Jestem zielony w tych sprawach :crazy:

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw gru 24, 2009 22:23

E no kolego to już nie przesadzaj, jak montujesz sam alarm to nietrudno zdobyć trochę wiedzy. Dostałeś schemat, masz kabel do plusa po zapłonie czyli takiego w którym plus pojawia się po przekręceniu kluczyka. poza tym piszesz że podłączyłeś pod włącznik krańcowy. Ale który, musisz się podłączyć pod krańcówki drzwi inaczej nic z tego nie będzie.

daarek
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: daarek » czw gru 24, 2009 22:40

dzieki wiedziałem ze cos zapomniałem teraz po przejrzeniu schematu jeszcze raz zapomniałem o tym dzieki wielkie za pomoc :helm:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”