dysza spryskiwacza
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
dysza spryskiwacza
Zadam banalne pytanie czy można regulować dyszę spryskiwacza przedniego tak jak to się robiło w starszych modelach aut np.igłą?Trochę za nisko mi psika płyn na szybę i chciałbym to poprawić ale dysza wygląda trochę inaczej niż w starszych samochodach.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
no jak ja pociaglem u siebie tak wyrwalem z kablem i teraz mi dynda, lata i powiewa, wiec nie wiem jak to naprawic, to chyba bylo przyklejone bo nie widze zeby tam byla jakas regulacja, mam golf IV 2000ritaliano_83 pisze:Masz w spryskiwaczu zaczep którym się reguluje wysokość góra dół, łapiesz i ciągniesz w górę i tyle..
Lu4Ke wlóż calosc w otwór w masce i wcisnij, zakleszczy sie
MóJ GoLFiK
ZAPRASZAM NA ZAKUPY : http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20870632" onclick="window.open(this.href);return false;
ZAPRASZAM NA ZAKUPY : http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20870632" onclick="window.open(this.href);return false;
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Haki pisze:Można , ale z czuciem kolego. Łatwo to zepsuć.
Jak był zabrudzony - zaśniedziały - zapieczony .. czy jak to inaczej nazwiesz to takie niespodzianki się zdarzają... Ja nie miałem takiego problemu ... po prostu pociągnąłem do góry i tyle, ... regulacje jest dość spora... jak dysza wyskoczyła to można ją z powrotem wcisnąć, mi też wyskoczyła i normalnie ją wcisnąłem i działa- regulacja tak samo .. a jak się urwało na amen to pozostaje kupić nowe spryskiwacze..Lu4Ke pisze:no jak ja pociaglem u siebie tak wyrwalem z kablem i teraz mi dynda, lata i powiewa, wiec nie wiem jak to naprawic, to chyba bylo przyklejone bo nie widze zeby tam byla jakas regulacja, mam golf IV 2000r
probowalem wcisnac to w ten otwor gdzie powinien sie spryskiwacz znalezc ale cos wejsc nie chce
boje sie silno wlozyc, moze jutro jeszcze poprobuje...
Ostatnio zmieniony sob gru 19, 2009 23:21 przez Lu4Ke, łącznie zmieniany 2 razy.
Wyczyść to delikatnie jakimś wacikiem takim do uszu i psiknij troszkę WD40 np - powinno wskoczyć bez problemów. Teraz spore mrozy - więc uważaj bo plastiki bardziej podatne na pęknięcia są.Lu4Ke pisze:probowalem wcisnac to w ten otwor gdzie powinien sie spryskiwacz znalezc ale cos wejsc nie chce
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Wyreguluj samą dyszę - delikatnie igiełką...piter krk pisze:A ja mam pytanie czy można regulować te plastiki na boki,bo prawy mi za bardzo na prawo leje i po drzwiach bocznych...
[ Dodano: 20 Gru 2009 23:30 ]
Lu4Ke pisze:uuu raczej nic z tego nie bedzie z tego co widze to zostalo to wyrwane, kawaleczek plastiku zostalo na masce, nic narazie niech se to wisi na kablu , pryska w miare dobrze na szybe wiec nie jest zle
Taśma - dwustronna jakaś mocna ..
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google