coś strzela przy ostrym hamowaniu POMOCY
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
coś strzela przy ostrym hamowaniu POMOCY
Witam,
Mam taki problem a mianowicie: przy bardzo ostrym hamowaniu w przednich kolach coś mi sie strasznie tucze, tak samo przy ruszeniu jak chciałbym ruszyć z piskiem opon to coś strzela i tucze się, tak jakby koła odrywały się od nawierzchni, nie wiem co to czy to przeguby czy co ? mam sportowy zawias tak na marginesie. Proszę o POMOC.
Mam taki problem a mianowicie: przy bardzo ostrym hamowaniu w przednich kolach coś mi sie strasznie tucze, tak samo przy ruszeniu jak chciałbym ruszyć z piskiem opon to coś strzela i tucze się, tak jakby koła odrywały się od nawierzchni, nie wiem co to czy to przeguby czy co ? mam sportowy zawias tak na marginesie. Proszę o POMOC.
-
- Nowicjusz
skrzynie biegów mam, zapytałem tylko bo napisałeś zewnętrzne tak jakbyś sugerował ze są też wewnętrzne, wystarczyło napisać że to przeguby.bongo pisze:A skrzynie biegów masz?banditoss pisze:ok czyli przeguby ogólnie ? bo wewnętrznych nie ma są tylko jedne przeguby ?
jak to sprawdzić nie jadąc na stacje diagnostyczną jest jakiś sposób?
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no i dlatego zapytałem więc nie wiem o co to cale zamieszanie, przegubów jeszcze w moim golfie nie robiłem więc nie jestem w temacie jakie są... tak jak wyżej pytałem , jak to sprawdzić czy to przeguby zewnętrzne czy simerbloki na wahaczach bo jeżeli to same przeguby to po co mam kupowac i robić jeszcze simerbloki ?
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No dobra to takie żarty tylko.
Więc wewnętrzne są i zewnętrzne-tylko te wewnętrzne to rzadko hałasują.
Przejedz sie po placu takie 8 pokręć -tylko nie na ręcznym a normalnie kierownica do oporu w prawo i w lewo-albo ruszaj do przodu i do tyłu na skreconych na max kołach w prawo lub w lewo.
To cięzko powiedziec wtedy jak ci przegub leci to takie jest stukanie -raczej grzechotanie czy chrupanie-albo podnieś koło i zobacz czy nie ma luzu na przegubie .
Więc wewnętrzne są i zewnętrzne-tylko te wewnętrzne to rzadko hałasują.
Przejedz sie po placu takie 8 pokręć -tylko nie na ręcznym a normalnie kierownica do oporu w prawo i w lewo-albo ruszaj do przodu i do tyłu na skreconych na max kołach w prawo lub w lewo.
To cięzko powiedziec wtedy jak ci przegub leci to takie jest stukanie -raczej grzechotanie czy chrupanie-albo podnieś koło i zobacz czy nie ma luzu na przegubie .