Problem przy odpalaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem przy odpalaniu
Witam! Mam Golfa 3 1.6 LPG 93'. Juz od dluzszego czasu pojawia ten problem, ale ostatnio dopiero jest to denerwujace! Polega on na tym, iz przy calkowicie zimnym oraz nagrzanym silniku samochod odpala idealnie!!! Ale... kiedy odpale zimny samochód np. na 2-3 minuty, podjade gdzies blisko i zgasze go na chwile, to nie moge go za nic odpalic, albo po pilowaniu przez 30-40 sekund zalapie, ale nie wchodzi przez dluzszy czas na obroty. Bez wcisnietego pedalu gazu zupelnie nie ma o czym mowic! Dzis np. kiedy musialem go rano na chwile zgasic to walczylem chyba z 10 minut, zeby go odpalic! Najdziwniejsze jest to, ze dzieje sie to i na gazie i na paliwie. Dopiero kiedy wejdzie na obroty i troszke przygazuje to wszystko wraca do normy! Macie moze jakies pomysly? Prypuszczam ze moze to byc cos albo z przewodami albo z aparatem zaplonowym, bo wiekszosc podstawowych elementow juz powymienialem! Pozdrawiam!
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Widzę, że masz LPG...luknij ten temat http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=286026
Ostatnio zmieniony czw gru 17, 2009 13:45 przez Qto, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja też jak zgaszę auto po kawałku przejechanej jazdy na gazie to mam tak samo, ciężko dziada uruchomić a to z tego powodu że lpg nie odparuje dobrze i jak palisz go jeszcze na benzynie to zelewasz go kompletnie. Więc to jest normalne, możesz jak masz manualne sterowanie przełącznikiem przełączać go jak czujesz że z kratek zaczyna lecieć letnie powietrze i wtedy dajesz na gaz i jedziesz.