Problem z temperaturą??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Problem z temperaturą??
Szukałem na forum wątku ale odpowiedzi nie znalazłem... Co prawda jest na dworze -10 ale zastanowiła mnie dziś jedna rzecz...Golfik wolno się nagrzewa a jak włączę nagrzewnicę to temperatura cieczy chłodzącej spada i to w sumie sporo... Czy to norma czy nie mam się czym martwić?
Dodatkowo od tygodnia przy obrotach między 1800 a 2100 na kazdym biegu wydobywa metaliczny dźwięk jak by coś było poluzowane i wchodzi w drgania (metaliczny dźwięk). Wiecie co to moze być?
Dodatkowo od tygodnia przy obrotach między 1800 a 2100 na kazdym biegu wydobywa metaliczny dźwięk jak by coś było poluzowane i wchodzi w drgania (metaliczny dźwięk). Wiecie co to moze być?
- Lukasz_mk2
- Forum Master
co do tej wolno rosnącej temperatury to ja miałem u siebie podobnie i dziś problem został rozwiązany, tzn wymieniłem termostat, w tej chwili przy temp -5 wystarczy że zapale silnik odśnieże auto i zapale przy tym papierosa to wchodząc do auta mam już prawie 80 stopni, po paru kilometrach jazdy mam 90 i trzyma temp. nawet przy full ogrzewaniu. Wcześniej przy niesprawnym termostacie było to nie osiągalne.
-
- Nowicjusz
To to pewnie termostat w takim układzie... Na postoju wolno się nagrzewa...podczas jazdy ...ja wiem po jakiś 8 km osiaga 90 stopni. A spadek temp zauważyłem po włączeniu podczas jazdy ogrzewania....chwile pogrzało później temp na wskaźniku spadła i tak samo temp powietrza nawiewu... ciepło sie zrobiło gdzieś po 30 km dopiero :/
ja się podepnę pytanie jak to jest z dogrzewaniem silnika mam AJM i w kolektorze wodnym dodatkowo 3 świeczki kiedy mają się one włączyć,napewno po zapaleniu silnika tyle że wyczytałem że dopiero poniżej jakieś tam temperatury i tu nie wiem bo różnie piszą w googlach
mógłby mi ktoś to wytłumaczyć ???
mógłby mi ktoś to wytłumaczyć ???
"Zabawne jak mało ważna jest twoja praca, gdy prosisz o podwyżke, a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości, gdy prosisz o urlop."