Nierówna praca silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nierówna praca silnika
Witam was wszystkich.Jestem tu nowy.Mam taki problem,kupilem nie dawno golfika V tdi 1.9 105 KM, Wymieniłem mu olej wszystkie filtry nawet plyn hamulcowy, ale nie zalałem filtra paliwa gdy wymieniałem,przekrecilem tylko 3 razy stacyjke poczekałem i na drugi dzien go odpalilem.zapalil od szlagu tylko po chwili zaczal nie rowno chodzic jak by paliwa nie dostał i po chwili sie uspokoił.A teraz jest przy kazdym zapaleniu tak,potrzesie nim całym i pochwili rowno chodzi.Acha dodam ze jak postoi 1,2 dni na mrozie bez jazdy to tak sie dzieje ma przbieg 160000tyś.Może tak powodowac szarpania kolo dwumasowe? Prosze o dobra odpowiedz Dziekuje.
napewno nie, bo drgania były odczuwalne niezależnie od tego czy auto zimne czy ciepłe. cały czas na wolnych wtedy by tłukło... Ja bym raczej obstawiał coś z silnikiem i jego zasilanie w paliwo... Teraz temperatury są niskie i dla diesli jest utrudniony rozruch. Dobry warsztat bądź ASO i tam sprawdzą świece żatowe i stany innych ważnych czujników, tj temperatury cieczy, paliwa, powietrza itp.lamos pisze:Może tak powodowac szarpania kolo dwumasowe?
-
- Nowicjusz
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
lamos, najpierw trzeba zdiagnozować VAG-iem i potweirdzić świece żarowe - jak będzie jakaś spalona to będzie błąd w ECU - na mj gust będą to właśnie spalone świece/świeca
skąd ty masz tą cenę???? ja wymieniałem koło dwumasowe razem z tarczą sprzęgła + robocizna za 1800 zł.pietrekth7 pisze:Oby nie koło 2-masowe koszt 2500zł.
Witam chłopkaki... Mysle ze kolo 2 masowe tez mam wymucone bo trzesie w kabinie na wolnych obrotach.A z tym zapalaniem to wszystko sie zaczelo jak wymienilem filtry(wszystkie)Wracajac do tych swiec to raczej bedzie ktoras walnieta bo jak zapale to przez chwile nie rowno chodzi i jak dluzej postoji to dymka pusci przy zapalaniu.a wogole to jest mozliwosc odpowietrzenia układu zasilania?Umowilem sie u mechanika na 28 grudnia mysle ze usunie tą bakterie,ktora ubliża mojej łajbie.dam znac co i jak trzymajta sie i wesołych swiat życze.