Szarpanie, dławienie podczas zmiany biegów i przyspieszania

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
marcinos
Nowicjusz
Nowicjusz

Szarpanie, dławienie podczas zmiany biegów i przyspieszania

Post autor: marcinos » śr gru 09, 2009 11:39

Panowie zwracam się z prośbą, gdyż mojego golfika toczy standardowa dla jego silnika bolączka. Do rzeczy, silnik 1,4 16V AKQ, podczas zmiany biegów, przyspieszania ma lekką czkawkę, szarpnięcie i wydaje mi się, że stracił lekko na mocy (chociaż wymiataczem to on nigdy nie był lub zwyczajnie jestem już przewrażliwiony). Próbowałem różnych rzeczy, przepustnice czyściłem już kilka razy oczywiście z adaptacją VAGiem, odma była nieszczelna- wymieniłem, sonda lambda bez zarzutu, znalazłem wadę w pompie paliwa - wymieniłem pompę i filtr. Na chwilę było dobrze i za chwile znów dół. Tracę powoli cierpliwość :chytry: Może to coś z elektryką, jakieś lewe powietrze, czy układ paliwowy.
Może ktoś mógłby mi podpowiedzieć gdzie jeszcze szukać przyczyny. VAG mówi, że wszystko jest ok.
Sprawa jest dosyć pilna więc dzięki za wszelkie sugestie :pub:
Pozdrawiam

eles
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: eles » czw gru 10, 2009 20:14

Warto byłoby sprawdzić świece i kable czy nie mają przebicia,a co do utraty mocy skoro sonda jest w porządku to może żywot katalizatora dobiega końca.

ManieKK
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: ManieKK » czw gru 10, 2009 20:25

Calkiem mozliwe ze lapie lewe powietrze. Moze nieszczelny kolektor ssacy? Przyczyn jest mnostwo. Trzeba poprostu probowac:)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”