zamek lewe przednie drzwi

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kamilo22
Mały gagatek
Mały gagatek

zamek lewe przednie drzwi

Post autor: kamilo22 » pn gru 07, 2009 23:45

witam na forum jest dużo o tym napisane ale nie ma napisane który mikrostyk jest odpowiedzialny np za diode lub do czego służy ten mikrostyk ten co jest na dwóch przewodach co on dokładnie robi??

A drugie moje pytanie to jest takie miałem dosłownie 4zamki plus 5ten mój i tylko w trzech niby wszystko szło ok dioda się zapalała za kazdym razem -drzwi się zamykały ale jak pociągłem za klamke to się otwierały kto wie dlaczego??

Trzecie moje pytanie mój stary zamek był walniety raz dioda świeciła a częsciej nie świeciła ale to nic, zamek ten sam się czasem otwierał poprostu dostawał tak jakby impuls i miałem albo lewe przednie drzwi otwarte, albo lewy przód i tył otwarty a czasem nawet było tak że wszystkie czworo drzwi się otworzyły. dlatego chciałem wymienić, mając te uzywki tyle ze uszkodzona w nich była część mechaniczna postanowiłem podmienić cześc elektroniczna dając do tej swojej czesci mehanicznej ale dioda nadal nie świeci dlaczego czy zamki współpracują (tzn te dwie czesci) ze sobą czy jak?? P.S dodam że w tym moim starym nie było zimnych lutów

Awatar użytkownika
gatokane
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: gatokane » wt gru 08, 2009 00:37

Tak bardzo ogolnie to zeby ci swiecila dioda w drzwiach kierowcy mosisz miec sprawne wszystkie zamki 100% jezeli cos nie gra to nie zaswieci.Ale na ten temat jest wszystko opisane(duzo czytania i ogarniania) ja podam ci jeden watek i zycze powodzenia

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... h+kierowcy

kamilo22
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kamilo22 » wt gru 08, 2009 00:56

czytałem to ale odp tam nie znalazłem pozatym jak juz wspomniałem jak podłaczyłem tamte zamki to dioda mrugała za kazdym razem tylko zamki(czesc mech) cos nie gryzła bo niby zamykały się a jak pociagłem za klamke to się otwierały:/

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » wt gru 08, 2009 02:38

Ja jak u siebie poprawiałem luty to dopiero za czwartym razem udało mi się poskładać zamek tak żeby wszystko działało (ryglowanie, dioda, master...). Na pewno miałem też tak że dioda mrugała a ryglowanie nie działało...zamek działa tak że dostając impuls załącza się silniczek w środku, później części mechaniczne w odpowiednich momentach uruchamiają odpowiednie mikrostyki a te uruchamiają odpowiadające im funkcje.

kamilo22
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: kamilo22 » wt gru 08, 2009 11:26

i nadal nie uzyskałem odpowiedzi na swoje pytania. Napisałem że w starym poprawiłem zimne luty lecz to nic nie dało wiec z "dobrego zamka elektrycznie) wyciągnąłem całą tą płytkę drukowana z mikrostykami i podmieniłem do tego mojego zamka i tu lipa jak w poprzednim świciło tak po zamianie przestało troche to dziwne:/ nie uważacie

P.S składając z cześci jeden zamek ogladałem go i doszedłem do wniosku że ten mikrostyk co jest na kablach to jest od diody, te dwa co idą na samej górze to chyba szyby a te dujwa w środku nie wiem,
na jedno z moich nurtujących pytań znalazłem odpowiedz mikrostyk na kablach jest troche zjechany i dlatego pewnie nie zawsze świecił, a na nastepne pytanie że dioda mrugała a zamek po pociągnieciu za klamke się otwierał to pewnie dlatego że jak się łaczy czesc mechaniczna z elektczną to jest taka mała wajcha co powinna znalesc sie w tym oczku moze ktoś się bawił juz nim i go żle złożył i dlatego tak się działo niestety moje wnioski są domyślne bo nie mam jak tego teraz sprawdzić bo drzwi skrecone i czekaja na jakies ocieplenie:/
Ostatnio zmieniony śr gru 09, 2009 00:07 przez kamilo22, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”