pasek od wspomagania piszczy czasem cięzko chodzi kierownica

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

henio12323
Mały gagatek
Mały gagatek

pasek od wspomagania piszczy czasem cięzko chodzi kierownica

Post autor: henio12323 » ndz gru 06, 2009 13:06

ja mam taki przypadek że czasami jest tak że nawet przy lekkim skręcie nagle kierownicą sie zakręcic wprost nie da. ogólnie kiera chodzi jednym palcem. jak był okres jak napadalo sniegu to wspomagania nie było w ogóle. zauwazyłem tez taką rzecz kolega wsiadał do auta i skręcał kołami na maxa ja zauwazyłem że koło od własnie pompy sie zatrzymuje. czym to moze byc spowodowane ? bo sam pasek nie piszczy tylko te koło sie samo zatrzymuje. więc czego moze byc to wina? mam wyczuwalny luz na tym kole da sie samemu wymienic na tym łozysko ? zakładam nowy temat ponieważ po uzyciu szukajki niczego nowego sie nie dowiedziałem :)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz gru 06, 2009 13:11

henio12323 pisze:po uzyciu szukajki niczego nowego sie nie dowiedziałem
proszę nie żartuj sobie, masz dokładny opis wymiany łozyska w dziale FAQ, albo kup sprawną. Jeśli czujesz luz na łożysku pompy to nie naciągaj mocno paska bo ją błyskawicznie wykończysz

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: edzio » ndz gru 06, 2009 13:16

już mówię wymiana koła pasowego pompy i paska ,oraz odpowiedni naciąg rozwiąże problem.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz gru 06, 2009 13:18

henio12323 pisze: mam wyczuwalny luz na tym kole
na pewno konieczna jest zmiana łożyska w tej sytuacji, lub pompy

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
edzio
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: edzio » ndz gru 06, 2009 13:26

Zależy o jaki luz chodzi? ,myślę że wzdłużny ,bo poprzeczny raczej nie da się określic bez zdemontowania paska.Wzdłużny ma każda pompa ,nic niepokojącego.

henio12323
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: henio12323 » ndz gru 06, 2009 14:30

nie nie moja pompa ma poprzeczny wiem że cięzko to wychwycic ponieważ pasek naciąga wszystko ale o dziwo jak złapie ręką całe koło to moge nim poruszac góra i w dół. a czy orientujecie sie jaki jest koszt wymiany pompy ? a i czy jak wymienie sam płyn ( mam juz czarny) to czy to cos pomoże ? z góry dzięki za odpowiedzi juz jestem mądrzejszy w tej kwestii :D

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”