Spadające obroty

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Artik31
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Spadające obroty

Post autor: Artik31 » czw gru 03, 2009 07:21

Witam.Mam mały problem z obrotami.Na postoju jest wszystko ok silnik równo pracuje obroty w porządku,1000 na zimnym i między 800 a 900 na ciepłym.Ale podczas jazdy gdy np. dojeżdżam do skrzyżowania lub świateł gdzie trzeba stanąć wrzucam na luz to obroty spadają bardzo nisko jakieś 2 kreski powyżej zera i odrazu wracają do normy.Podczas jazdy wszytko jest oki nic nie szarpie poprostu normalnie reaguje na pedał gazu.Niema też jak u niektórych żeby nieraz zawieszały się na 2000 obr lub coś w tym stylu.Wydaje mi się że to może być silniczek krokowy.Wymieniałem go 3 lata temu.Ale kupowałem go na Allegro jako nowy,opakowania orginalnego nie było tyle że firmy bosch.Może był poprostu dobrze wyczyszczony kosztował bodajże 250zł.A teraz patrzałem w INTERCARSIE to orginalny boscha kosztuje 530zł to może tamten to jakiś regenerowany był.Co może być jeszcze przyczyną takiego psikusa,sonda,potencjometr przepustnicy sam niewiem.A jeszcze dodam że silnik 1,6 ABU :(
Ostatnio zmieniony czw gru 03, 2009 07:25 przez Artik31, łącznie zmieniany 1 raz.

Nie płacz kiedy odjadę....GOFER

evil666
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: evil666 » czw gru 03, 2009 16:33

spróbuj silniczek wyczyścić lub go wymień, sonda odpowiada za mieszankę a nie obroty ;)
może to objaw że kompresja się traci... jedynie to mi przychodzi do głowy

jeśli ci pomogę nie zapomnij o kliknięciu w "pomógł" ;)

Awatar użytkownika
Artik31
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

obroty

Post autor: Artik31 » czw gru 03, 2009 16:49

Też podejrzewam że to może być krokowiec.Nowy troche kosztuje.A opinie na temat czyszczenia są różne.Chyba najpierw pojade na kompa.

Nie płacz kiedy odjadę....GOFER

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”