Przełącznik wycieraczek Golf II

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

TommyHH
Mały gagatek
Mały gagatek

Przełącznik wycieraczek Golf II

Post autor: TommyHH » pt lis 25, 2005 22:03

Witam. Oto mój problem. Mam Golfa II GTI 91'. Wysiadł mi przełącznik zespolony,a konkretnie sprężyna dźwigni wycieraczek nie "odbija". Jest to dźwignia ze sterowaniem komputerowym (MFA). Chcę wstawić przełącznik zespolony bez sterowania komputera i w związku z tym mam pytanie. Znalazłem kilka takich elementów na aukcjach, ale ludzie piszą niejednoznacznie. Interesuje mnie czy każdy taki "zwykły" (tj. bez sterowania komputera) przełącznik ma pozycję "od kierownicy" w kierunku deski rozdzielczej do włączania spryskiwacza i wycieraczki tylnej szyby. A jeżeli nie, to jak jest to rozwiązane w innych modelach. Dziękuję z góry za ew. pomoc i pozdrawiam wszystkich Golf Driver'ów! Tomasz

greg

Post autor: greg » pt lis 25, 2005 22:40

przełacznik od wycieraczek ma pozycję "od siebie" do właczania wycieraczek, a nie szkoda MFA?

TommyHH
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: TommyHH » pt lis 25, 2005 22:45

Dzięki! MFA zamierzam przełożyć na zwykłą dźwignię. Już mam na to sposób, że nie będzie nawet znaku. Widzę jednak, że Ty masz Golfa III, a w trójkach wszystkie wyłączniki wycieraczek mają pozycję od siebie.

Pan Japuk
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Pan Japuk » pt lis 25, 2005 23:25

Nie wiem czy wszystkie dwójki mają pozycję "od siebie" ale nie spotkałem jeszcze takiego który by czegoś takiego nie miał.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”