Jak otworzyc "otwarte" drzwi ???????????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak otworzyc "otwarte" drzwi ???????????
Wiatm
Mam problem z otwarciem drzwi w moim MK3. Kluczyk podnosi guzik. od srodka guzik mozna podniesc. Ale mimo to nie mozna otworzyc klamką wewnetrzną ani zawnetrzną. co z tym fantem zrobic.
Pozdrawiam
Mam problem z otwarciem drzwi w moim MK3. Kluczyk podnosi guzik. od srodka guzik mozna podniesc. Ale mimo to nie mozna otworzyc klamką wewnetrzną ani zawnetrzną. co z tym fantem zrobic.
Pozdrawiam
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
Odkręcasz śruby, zdejmujesz rączkę od szyb i gałkę od lusterek i sciągasz do siebie.Boczna tapicerka jest na zatrzaski.
Żeby odkręcic śruby musisz zdjąć plastki od rączki do zamylania drzwi, są bodajże 3 śruby.
Żeby odkręcic śruby musisz zdjąć plastki od rączki do zamylania drzwi, są bodajże 3 śruby.
Ostatnio zmieniony pt lis 25, 2005 17:47 przez blackwhite, łącznie zmieniany 1 raz.
Black
- hellweaver
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ojciec ma Seata Cordobę i przez 2 dni nie mógł się dostać do samochodu (nie ma centralnego a drzwi z zamkami nie chciały się otworzyć)
Przypadek podobny do Twojego c-kozi, przekręcasz kluczykiem zamek, grzybki idą do góry i... zonk drzwi ani drgną Ponieważ dotyczyło to zarówno drzwi kierowcy oraz drzwi pasażera po prawicy "drajwera" - toteż pierwszy wniosek ktoś próbował się władować w nocy do samochodu i uszkodził klamki. Drugi wniosek drzwi przymarzły do uszczelek. Prawda jest taka, że temperatura była poniżej 0 i coś z "hiszpańskiego temperamentu" zawiodło. Dzisiaj było koło 10 stopni i eureka drzwi puściły - uszczelki były suche jak pieprz i to nie ich wina.
Używając opcji "szukaj" znalazłem podobny temat na tym forum. Jak już się zrobi ciepło i otworzysz drzwi to rozkręć drzwi przeczyść mechanizm klamki i nasmaruj go tawotem albo innym smarowidłem. tylko z umiarem bo jak dasz za mało to znowu może się woda tam zebrać a jak dasz za dużo to mechanizm będzie ciężko chodził i tez możesz mieć problemy z otworzeniem drzwi. Moja wizja powstała w wyniku rozmów z paroma użytkownikami różnych modeli VW lub aut im pokrewnych (Seat, Skoda) aczkolwiek mogę się mylić
Niech Mróz Będzie z Wami.
Przypadek podobny do Twojego c-kozi, przekręcasz kluczykiem zamek, grzybki idą do góry i... zonk drzwi ani drgną Ponieważ dotyczyło to zarówno drzwi kierowcy oraz drzwi pasażera po prawicy "drajwera" - toteż pierwszy wniosek ktoś próbował się władować w nocy do samochodu i uszkodził klamki. Drugi wniosek drzwi przymarzły do uszczelek. Prawda jest taka, że temperatura była poniżej 0 i coś z "hiszpańskiego temperamentu" zawiodło. Dzisiaj było koło 10 stopni i eureka drzwi puściły - uszczelki były suche jak pieprz i to nie ich wina.
Używając opcji "szukaj" znalazłem podobny temat na tym forum. Jak już się zrobi ciepło i otworzysz drzwi to rozkręć drzwi przeczyść mechanizm klamki i nasmaruj go tawotem albo innym smarowidłem. tylko z umiarem bo jak dasz za mało to znowu może się woda tam zebrać a jak dasz za dużo to mechanizm będzie ciężko chodził i tez możesz mieć problemy z otworzeniem drzwi. Moja wizja powstała w wyniku rozmów z paroma użytkownikami różnych modeli VW lub aut im pokrewnych (Seat, Skoda) aczkolwiek mogę się mylić
Niech Mróz Będzie z Wami.
[url=http://imageshack.us][img]http://img160.imageshack.us/img160/4043/img6ga.jpg[/img][/url]
c-kozi mialem to samo w moim .cos sie zablokowalo i kilka razy przekrecilem kluczykiem i pilotem i juz bylo git. samo sie zrobilo i napewno tam nic nie spadlo.i napewno nie bylo mrozu bo to bylo w lato.i tak naprawde to sam nie wiem co to bylo do tej pory.
passat b5 fl ,galaxy 1.9tdi 2005r auy,ALHAMBRA 1.8T AJH,honda civic ufo type r
c-kozi - zamek się otworzył, puścił ten "dinks"(zapadka w zamku) w słupku i grzybek poszedł go góry ale drzwi trzyma uszczelka . Przerabiałem to przedwczoraj . Postaw go tym bokiem w stronę słońca i po jakimś czasie spróbuj otworzyć . Możesz też na około uszczelki popsikać odmrażaczem i poczekać . To uszczelka , tym bardziej, że problem pojawił się wraz ze spadkiem temperatury .
Pozdr .
Pozdr .
:bylo: :bajer:
Uszczelki napewno nie sa zamarzniete. Rozmawialem z kilkoma znachorami i jednoglosnie powiedzieli ze albo cos syplo w zamku albo zamek zamarzł. Tylko jak sie do niego dostac. Ktos tam pisal zdjac tapicerke. Jak juz pisalem u mnie tapicerka na trzech z 4 stron jest zaslonieta plastikami od srodka i nawet jak poodkrecam sroby (co juz zrobilem) nic to nie da poniewaz go nie moge wyciagna. Ogladalem taki zamek w wentylu (mam taki sam). W srodku jest on zabezpieczony pplaskikową obudową (koloru bialego) ktroej nie wiem jak sciagna. COS MI SIE WYDAJE ZE WIZYTA U PANA KLUCZYKA JEST NIE UNIKNIONA. I BANKA Z KIELNI MYKNIE JAK ZLOTO. )-: